Vad är frigolit ?

July 24

Frigolit Brand Foam är en patenterad produkt från Dow Chemical Company. År 1941, Lab experiment producerade polystyrenskum. Dow Chemical Company kunde patentera tekniken och gav den sitt nuvarande namn. Frigolit är fuktresistent och osänkbar, vilket gjorde det till ett attraktivt val för att bygga sex-manna flotte 1942 för USA: s kustbevakning. Den USA: s kustbevakning och marinen kunde hitta ytterligare krig ansökan som görs om Dows nya produkt, och ännu fler användningsområden hittades i det sena 40-talet.

Termen används ofta för att hänvisa till kaffekoppar, kylare och förpackningsmaterial. Men dessa objekt är bara generiska skum och ingen har någonsin gjorts av sann frigolit . Årtionden av ordet missbrukas har orsakat vardag bemärkelse för att hänvisa till dessa olika material. En viktig skillnad är att sann frigolit är ljusblå till färgen, där som de andra generiska typer av skum är typiskt vitt.

År 1949 var frigolit används för att isolera tak och senare används för att isolera undersidan av motorvägar 1966. Den teknik som skapade skummet var ständigt testas och förbättras genom åren. Så småningom blev det utnyttjas för isolering stiftelser på 1970-talet. Under hela 1980-talet och 1990-talet, har Dow Chemical Company fortsatte sälja sina populära produkter i hela världen. Efter sekelskiftet, Dow Chemical Company förbättrades ytterligare sin produkt genom att göra det termit-resistent.

Utöver dess tillämpning i bygg- och krigstid, är frigolit också populär för hantverk. Det finns många sätt för konsthantverkare att arbeta med det, såsom skärning, målning, limning, slipning och skulptera. Det används också för heminredning och blommönster. För mer intrikata projekt, design, kan skummet skäras med kakmått, ringlad och används som bas för textur projekt.

Det finns många fördelar för hem och blommiga designers och konsthantverkare att använda frigolit på sina projekt, design. Den skär enkelt och förblir sant att forma och storlek utan luckor eller helheter hela produkten. Eftersom skummet är slutna celler, kommer det inte absorberar något vatten. Det är också lätt, enkel att hantera, återanvändbara, och behåller sin form även när de är våta. En annan vanlig missuppfattning är att frigolit är inte återvinningsbar. Det är sant att detta skum är inte biologiskt nedbrytbar; Men, innehåller den inte några klorfluorkarboner (CFC) och det är 100% återvinningsbart.

  • Eftersom det är lätt och hållbar, är frigolit ofta används som isolering i byggandet.
  • Styrofoam kan användas för att isolera byggnader.