ETF Portfolio: En enkel Portfolio Model

November 7

Denna modell är ett enklare än enkel ETF portfölj. Det är en helt bra, fungerande investeringsmodell med anständiga (men inte mycket) diversifiering. Det kan vara tillräckligt för någon utan en stor mängd i besparingar (säga mindre än $ 50.000), eller någon som har mer men vill hålla det så enkelt som enkelt kan vara.

Den här modellen har (i ordning efter utseende) stora cap lager, småbolag lager, internationella bestånd (stora och små), och obligationer (både konventionella och inflationsjusterade).

Denna portfölj kan skräddarsys för att passa den aggressiva investerare som kan hantera några allvarliga upp-och nedgångar i hopp om att uppnå en långsiktigt hög avkastning; den konservativa investerare som canâ € t kommer att förlora för mycket pengar; eller mitt-of-the-road investeraren.

Tänk på att du alltid ska ha tre till sex månader i levnadskostnader sitter kontant eller nära-kassa (penningmarknaden, kortfristiga CD, Internet checkkonto, eller mycket kort sikt högkvalitativt fond bond). Du bör också ha alla dina kreditkort och andra höga räntor skulder betalda. Resten av pengarna är vad du kan investera.

Aggressiv MITTEN- Konservativ
Mega Vanguard Cap 300 ETF (MGC) 20 procent 16 procent 12 procent
Vanguard Small Cap ETF (VB) 20 procent 14 procent 8 procent
Vanguard FTSE All-World ex-US ETF (VEU) 20 procent 16 procent 12 procent
Vanguard FTSE All-World ex-US Small Cap Index ETF (VSS) 20 procent 14 procent 8 procent
Vanguard Total Bond Market ETF (BND) 15 procent 30 procent 45 procent
iShares Barclays TIPS Bond Fund (TIP) 5 procent 10 procent 15 procent