För seniorer: Hur Inspektera din eBay Post Omedelbart

November 9

Så fort du får paketet innehåller objektet som du segrade (eller köpt) på eBay, öppna och inspektera den omedelbart. Om du € re inte nöjd med objektet som du mottar, kan säljaren ha någon förklara. E-post eller ring säljaren omedelbart och (artigt) be om en förklaring om objektet ISNA € t som beskrivs.

Vissa indikationer på en foul-up är ganska uppenbart:

  • Itema € s färg, form eller storlek doesnâ € t matchar beskrivningen.
  • Objektet repad, trasiga, eller bucklig på ett sätt som donâ € t matchar beskrivningen (beskrivning sade dockan var ny, men lådan är trasig, och dockan har sett mer än sin andel av åtgärd).
  • Du vann en auktion för en uppsättning ljusstakar och fick en vas istället.

Naturligtvis du € re den som har att leva med objektet. Om du och säljaren canâ € t nå en kompromiss och du verkligen att du förtjänar en återbetalning, be om en.

Om en försäkrad post anländer till ditt hem ganska väl pulveriseras, ring säljaren att varna honom om problemet. Ta reda på detaljer om försäkringen köps av säljaren. När du har alla detaljer, följ sellerâ € s instruktioner om hur man gör ett påstående. Om objektet levererades via posten, ta hela sargade shebang tillbaka till postkontoret och prata med dem om att lämna in en fordran.