Vad är Chowa?

January 23

Chowa eller Cho-wa, är ett örtte används som ett näringstillskott. Företaget som producerar te och de människor som använder det hävdar att den har en intressant historia samt ett stort antal hälsofördelar. Även om dessa påståenden har aldrig formellt testat, gör te innehåller ett antal naturliga ingredienser som är kända för att ha positiva effekter.

Producenterna hävdar att te har använts i århundraden i Japan. Det var förmodligen kokat ihop av en sensei uteslutande för att användas av Tiger Shogun. Även efter hans död, bara hans ättlingar fick dricka den hemliga formel. Efter ett antal år har det gått ner till Dr Kumato och tas ur Japan till Kalifornien, där det nu produceras av Kumato laboratorier och finns att köpa av massorna.

Chowa påstås ha många hälsofördelar. Återförsäljare och användare tout det som förbättrar immunförsvaret, främjar viktminskning, och öka mental funktion. Det är också tänkt att lindra depression och i allmänhet upp en persons humör, minska kolesterol och trötthet, och minska obehagliga symtom såsom värkande leder. Det har inte varit några formella, publicerade kliniska prövningar som testar dessa påståenden, men många stöds av många konsument recensioner. Ett antal ingredienser i pulveriserad te har också tidigare tillerkänts betydande potentiella hälsofördelar.

En av de viktigaste ingredienserna i Chowa är grönt te. Grönt te har länge använts som en antioxidant och tros vara värdefulla för att stärka immunförsvaret, minskar LDL-kolesterol, och medhjälp viktminskning genom att öka användarens metabolism. Rhodiola, även känd som Golden Root, är en växt påstods att minska känslor av depression och förbättra mentala och fysiska förmågor. En tredje ingrediens, ginkgo biloba, även kan förbättra mentala förmågor som minne. Detta träd är känd för många positiva egenskaper, bland annat att öka blodcirkulationen, förbättra syretillförseln till vävnader och organ, och skydda celler mot degenerering och skador.

De tre svamparter som ingår i Chowa - shiitake, Reishi och maitake - vanligen äts för att bidra till att förbättra funktionen av immunsystemet. Lyceum, även känd som den kinesiska wolf kan hjälpa användarnas hälsa genom att minska både blodtryck och kolesterolnivåer. Euphoria rot anses vara en utmärkt källa till viktiga vitaminer, såsom A och C, och mineraler, bland annat järn och kalium. Slutligen kan lakrits frukt bidra till att förbättra hälsan hos lungorna genom att minska viskositeten av slem och gör det lättare att utvisa.

Den rekommenderade dosen för Chowa är en kopp (ca 240 ml) per dag, gjort med vatten som vanlig te. Även om ingredienserna är naturliga, te innehåller tydligen en betydande mängd koffein. Eftersom det är ett supplement, är produktionen av Chowa inte strängt reglerat, och som alla kosttillskott, bör patienter både kontrollera med sin läkare och bedriva egen forskning innan man beslutar om det är rätt komplement för dem.

  • Reishi svamp är en av svamparna sägs hjälpa immunsystemet.
  • Grönt te är en av de viktigaste ingredienserna i chowa.
  • Shiitakesvamp, som ingår i chowa.