Vad är en nymfkakadua?

September 22

En nymfparakit eller Nymphicus hollandicus är en fågelart som är en del av papegojan familjen, som består av cirka 340 olika arter. Den nymfparakit är en australiensisk infödd som ofta kallas quarrion av folket i det landet. En attraktiv och relativt lågt underhåll fågel har nymfparakit rest runt om i världen som ett populärt husdjur.

En cockatiel är en relativt liten papegoja, som mäter omkring 12 inches (31 cm) från huvudet till svansen. I naturen är en nymfparakit oftast gråfärgad, men domestice nymfparakiter föds uppvisa olika nyanser av vitt, gult, grått, persika och orange. De speciella nyanser och färgmönster i olika nymfer kallas pärla, pied, silver, lutino och kanel. Den mest utmärkande drag för en nymfparakit är den långe krönet av fina fjädrar på huvudet att fågeln kan styra uttrycka humör och beteende såsom nyfikenhet, rädsla och sjukdom.

När den sköts ordentligt, kan en inhemsk nymfparakit leva så länge som 20-25 år. I naturen tenderar deras livslängd vara mycket kortare på grund av predation och farorna med lever i det vilda. Som ett husdjur eller i naturen, är nymfparakit ett mycket socialt djur och är lyckligast i sällskap med andra fåglar. I sitt hemland Australien, cockatiels reser alltid minst i par, men oftast i små flockar.

På grund av sin sociala natur, cockatiels göra stor sällskapsdjur. Cockatiels är mycket intelligenta, nyfikna och även busig. En tam nymfparakit älskar sällskap av människor och kommer gärna rida på en persona € s axel eller huvud. Vissa cockatiels gillar även att äta och bada med sina mänskliga vänner. Den manliga nymfparakit är väldigt högljudd och kan lätt läras att vissla låtar. Med tålamod och beslutsamhet, kan många nymfparakiter läras att prata.

När man överväger att få en nymfparakit som husdjur, bör du överväga hur mycket tid du kommer att kunna spendera med din fågel. En fågel som ofta lämnas ensam kommer att få uttråkad och ensam, och i detta fall, kan ha en annan nymfparakit följeslagare vara en bra idé. Men två fåglar är svårare att tämja och kan vara mer benägna att snäsa mänsklig uppmärksamhet till förmån för sin egen sort.

Om du önskar två eller flera vänliga nymfer, att det bästa sättet att uppmuntra socialt beteende med människor är att få en nymfparakit i taget och kontrollera att den är tam innan föra hem en efterföljande fågel. Håll nästa fågeln isolerad från de andra tills att man är också lyhörd för människor. Många uppfödare och djuraffärer erbjuder manuellt matade bebis nymfer, vilket är det bästa sättet att säkerställa att din nymfparakit kommer att njuta av mänsklig kontakt.