Eliminera Earwigs

September 30

Tvestjärtar är helt enkelt ett irritationsmoment, vilket ingen förstörelse till ditt hem. De bara kommer in för att hitta en fuktig, mörk plats att leva och föröka. Men om du är som mig, du förmodligen inte kan stå att de små rackarna är mest sannolikt springer runt någonstans i ditt hem. Jag tvättade mitt hår i handfat förra veckan och drog undan diskställ att göra plats på disken för min schampo och balsam, och en silverfisk var där och stirrade tillbaka på mig. Jag plockade en sked från den intilliggande handfat och hoptryckt honom med skål med det innan han kunde springa iväg med sina små buggiga ben. Samtidigt sitter här skriva denna artikel om honom, jag har gåshud på armarna bara tänka på att, om jag såg en av dem, det finns fler av dem. Samma sak gäller för alla andra insekter som du ser i ditt hus; där det finns en, det finns säkert fler.

Eftersom tvestjärtar är lätt att känna igen med sina forceped kniptång på svansen av kroppen, när du ser en, vet du vad det är, och att det finns fler av dem. Här är några tips för att bli av med tvestjärtar från ditt hem:

  • Använd vakuum attacken. Om du hittar en stor koloni av tvestjärtar, suga upp dem med din dammsugare. När du hittar en stor massa av dem, gå och hämta din dammsugare, använd staven kvarstad, stå långt borta från dem, slå på vakuum, och sedan smyga på dem och suga upp dem. Omedelbart ta dammsugaren utanför, långt bort från huset, och ta bort dammsugarpåsen och kassera den. Utför samma steg flera gånger, och se till att du dammsuger bort alla äggen.
  • Koppla upp. Eftersom tvestjärtar kan platta till sina kroppar och ange ditt hem genom de minsta sprickor och springor, plugga upp några sprickor som du hittar. Inspektera grunden för ditt hem och cement dem över. Inspektera stigar inträngning runt vattenledningar och kranar, och täta öppningarna tätt. Byt väderstripp runt dörrar och fönster. Täta och reparation sprickor fönster höljen. Byt dörrtrösklar och trä fönsterkarmar. I huvudsak, om det finns en spricka eller skreva, hitta ett sätt att koppla in den.
  • Stäng det tätt. Tvestjärtar kan ange ditt hem genom öppna fönster. Placera en skärm över fönstret för att stoppa dem från att komma in. Om dina skärmar har hål, få dem reparerade. Om dina fönster inte stänga ordentligt, och du inte har skärmar, byta fönstren med de som stänger helt.

Eftersom tvestjärtar lockas till fuktiga, fuktiga områden, ta bort alla kompost, ved, gård skräp, och lösa stenar i din gångväg från runt ditt hem. Du kan också strö borsyra pulver i sprickor och springor, och alla runt grunden för ditt hem, för att avskräcka tvestjärtar från passerar linjen i ditt hem.