Hur väljer jag den bästa hunden hårtork?

September 23

En djurägare och en groomer både kan använda en bra hund hårtork. Välja den bästa beror på flera faktorer, bland annat pris, temperament din hund eller hundar och användarvänlighet. Med hjälp av en hund hårtork är lätt efter hunden vänjer sig vid buller och luftflödet. Professionella groomers kan erbjuda råd om var man kan hitta en bra tork och hur man torkar din hund med det hemma.

Det finns flera typer av torktumlare hund hår, men alla producerar lägre värme än en torktumlare gjord för människohår. Detta håller Doga € s huden torkar ut och håret från frizzing. Med hjälp av en fön gjord för människohår tar längre, och hunden kan inte stå stilla under så lång tid. Hundar är ibland rädda för bruset som en tork gör och måste acklimatiserade till den. Torkar gjorda speciellt för husdjur är mycket tystare än de som gjorts för människor, så det kommer inte ta hundar mycket långa att vänja sig vid dem.

En kapsel hund hårtork med en slang och flera fästen för att rikta luftflödet torkar en hund i en kort tid. Dessa är lätt och bärbar. Slangen tillåter torkning från flera vinklar, flytta runt en hund som kan behöva hållas bundna. Tillbehör såsom en groomerâ € s rake hjälper träna tovor i Doga € s päls.

Justerbart stativ hund hårtork har olika lägen för att få den bästa vinkeln för alla storlekar av djur. De kan sättas upp på ett bord eller framför en låda för handsfree-användning. Båda händerna kan sedan användas för att lugna hunden och kroppsvårdande den medan den håller på att torkas. Crate torkar kan också fästas på framsidan av Doga € s låda för att torka den på distans. De flesta av dessa torkar har en avkylning inställningen för säkerhet, så det crated hunden doesnâ € t blir för varmt.

Med hjälp av en hund hårtork är ganska lätt. Efter tvätt, bör en hund torkas med absorberande handdukar, läsk istället för att gnugga att undvika trassel i längre hår. Torken kommer att fungera bättre om hunden har torkats med en handduk än på en droppande päls, med mindre skador på håret från långvarig exponering. Var noga med att aldrig rikta luftströmmen vid Doga € s ansikte eller i öronen. Många hundar, efter att de har anpassat sig till torken, njuta av uppmärksamheten.

Ett bra sätt att hitta en hund hårtork och även få lite undervisning i att använda det är att hitta en professionell groomer som är villig att ge råd. Boka tid för din hund och fråga om du kan observera vad groomer gör. En hjälpsam groomer förmodligen kommer att ha rekommendationer om vilken typ av tork är bäst för din hund och var att få en för användning i hemmet.

  • Hårtorkar kan sättas upp framför en låda för handsfree-användning.
  • En hund bör torkas med absorberande handdukar innan du använder en hårtork.