Vad är Wedge Heels?

October 8

Wedge klackar är damskor med klack som löper längs den enda eller nedre delen av skon - i form av en kil. Detta är differentierad från andra former av skor som enbart ger en klack som droppar ner från baksidan av foten och kommer till en punkt. Kunder kan ofta hitta denna typ av hälen i somriga skor, med öppna tår, i bilder eller remsandaler.

Kilen själv kan ha dekorationer eller motiv, och kan göras med gjuten plast eller gummi. Wedge klackar kan ha vad som ser ut som en konstgjord trä-korn, täckas med jute rep, vilket är fallet med espadrillos, eller helt enkelt se ut som en förlängning av sulan med samma väsentliga färg som skon. En av de mest populära versionerna från i slutet av 70-talet och början av 80-talet gjordes av skotillverkaren godis. Dessa skor hade hårdplast klackar och återigen blev kort populär under 1990-talet och 2000-talet.

Ibland kil klackar och platåskor är förvirrade. De två utföranden utesluter inte varandra, och kilar kan vara platåskor om skosulan enligt bollar och tår foten lyfts över marken med en förtjockad botten. Wedge klackar är inte alltid plattformar, dock, och ibland kilen höjer endast den övre delen av foten, fallande till en tunn sula nedanför kulorna och tår.

Wedge klackar är ett populärt mode val, aldrig riktigt går helt omodernt. De ger oftast en bit mer stabilitet än standard hälen, eftersom kilen sträcker sig ut från hela sulan. Istället för att behöva balansera på den punkt liten klack, gör kilen bäraren att ordentligt placera henne fulla hälen på marken. Människor som inte är vana att bära klackar kan finna att denna stil kan vara ett bra ställe att börja. Som med alla klackar, ju högre de är, desto mer sannolikt bäraren vända en fotled om hon inte håller hennes anklar stabil.

Liksom enda hälen, är viktfördelningen i kilklack fortfarande främst på bollar av fötterna och tårna. Ju högre hälarna, desto mer vikt bäraren bär på framsidan av fötterna. Många kvinnor fortfarande tycker att kilar är bekvämare än stilett eller kattunge häl stilar, och de med gummerade kilar kan ge lite av våren. Wedge klackar på en liten gummi plattform kan också vara ganska bekväm att bära.

Wedge klackar tros lämplig för mer fritidskläder. En kvinna kan koppla ihop dem med jeans, sommarklänningar, flödande gasväv kjolar, eller när du bär stilar suggestiva av 1970-talet. En vanlig regel i 2000-talet mode verkar gälla: bära kilar med utsvängda ben byxor eller vida kjolar och en tunnare häl med smala byxor, capris och pennkjolar.