Vilka är de olika typerna av vattenbruk utrustning?

February 23

Vattenbruk innebär oftast odling av fisk, men kan också inkludera en höjning av vattenlevande växter, kräftdjur, såsom hummer, och mollusker, såsom musslor eller ostron. Som ett resultat kan vattenbruket utrustning variera avsevärt. Fiskodling vattenbruk utrustning kan omfatta sådana saker som polyvinylklorid (PVC) spillvattentank, pall omslag och presenningar. För kräftdjur bönder som de höja hummer, omfattar utrustning avelstankar för räkor larver som en näringskälla för hummer, samt mikrob och enzymleveranssystem för att förbättra vattenkvaliteten och förebygga sjukdom. Ostronodling kräver användning av maskor och ostron sox, eller väskor och annan utrustning, såsom ostron brickor och rostfritt stål buntband och kabeldragning.

Vattenbruk i allmänhet är en mångsidig industri, med fiskodling står för 47% av världens fiskförsörjning och med 2011. Eftersom uppskattningar att över en miljard människor är beroende globalt på fisk som sin främsta källa till protein, är vattenbruket leveranser av utrustning en stor industri. Mångfalden av fiskarter främst upp i vattenbruket är inte så olika, men gör vattenbruk utrustning ganska lätt att standardisera. I USA, är sötvatten vattenbruk den vanligaste typen av fiskodling, och fokuserar på havskatt. Worldwide, och centrerad i asiatiska länder, de primära typer av fisk som tas upp i vattenbruket är karp och tilapia arter.

Pumpar är en nyckelkomponent i varje vattenbruksutrustning inventering. En av orsakerna till detta när det gäller vattenbruk filtrering för fiskodling är att kommersiell verksamhet har fisken i mycket trånga förhållanden. Detta skapar en stor mängd vattenföroreningar från avfallsprodukter och oförbrukat foder, som måste pumpas och filtreras bort hela tiden för att hålla fisken vid liv. De onaturliga levnadsvillkor också bidra till sjukdomar och infektioner, vilket förhindras genom att pumpa en konstant nivå av antibiotika in i vattentillförseln.

En vanlig besparingsåtgärd med burar vattenbruk är att placera dem i naturliga vattendrag. Denna form av vattenbruk utrustning är känd som en netpen och tillåter den naturliga miljön för att tjäna som en regleringsmekanism för fisk hälsa. Den netpen används ofta för köttätande fiskarter, vari tilapia, som är växtätare, kan odlas i slutna tankar som är enklare att filtrera, eftersom de inte matas en fisk biprodukt kost. Växtätare fiskarter göra för en mer ekonomiskt sund investering i fiskodlingssystem. Köttätande arter som lax kräver ungefär 04:58 pounds (0,9 till 2,3 kg) av mindre fiskar som mat för alla £ 1 (0,5 kg) i vikt som de får.

En annan vanlig typ av vattenbruket är att räkodlingar, vilket är marint vattenbruk ofta i mangroveträsk längs havets kuster. Det anses vara en särskilt destruktiv form av vattenbruk, eftersom det är allmänt lågteknologiska och skadar miljön. Räkor lantbrukare utnyttja naturresurserna i området att växa räkor tills det blir nonviable och sedan snabbt gå vidare i stället för att förlita sig på avancerad vattenbruk utrustning för att skapa konstgjord väg ihållande förutsättningar för räkor.

De mest hållbara och miljövänliga konstruktioner vattenbruk utrustning involverar höja musslor, som ostron och musslor och vattenväxter. Ostron och musslor filtrerar naturligt vatten som en del av sin livscykel och att de inte kräver så mycket utrymme som fiskar gör. Att höja fisk tillsammans med vattenväxter är också fördelaktigt, eftersom utrustningen kan samla fiskavfall att gödsla växterna och växterna kan, i sin tur, filtrera vattnet för fisken.

  • En bit av abalone kött. Abalone är kommersiellt odlad för sin kött.