Vad är en Espalier?

May 18

Konsten att espalier trädgårds började på 16-talet. Behovet av att odla frukt inom marginella utrymmen blev nödvändigt, vilket ger den franska idén att främja olika tillväxtmönster med sina träd. Träden odlades längs en specifik staket eller mur, ger tjockare skyddsrum och utstrålande värme för de som bodde inne. De användes också för att odla frukt på insidan av slottets väggar.

Ordet, espalier, ursprungligen avsåg den ram på vilken trädet planterades mot. Men nu är det ofta hänvisas till utbildningen av anläggningens tillväxten och den typ av själva anläggningen. Espalier växter användes som en form av isolering och för att ge mat för hundratals år sedan. Nu är de mer vanligt förekommande som ett dekorativt inslag i en persons landskap.

Innan växa och odla något espalier träd, måste du ta hänsyn till storleken på trädet som du vill växa jämfört med det utrymme du har. Växande espalier träd tar tid och tålamod, och en person ska börja långsamt när du skapar denna typ av trädgården så att de kan lära sig de specifika behoven i varje träd. Espalier träd är utbildade för att växa i symmetriska mönster. Oönskade grenar klippt av för att uppmuntra de övriga grenarna att växa i en önskad riktning.

Ritning utformningen förväg på väggen där espalier trädet eller växten kommer att odlas kan hjälpa trädgårdsmästaren under beskärning processen. Om formen ritas på väggen i förväg, hjälper detta trädgårdsmästaren skära lämpliga grenar för att uppnå den önskade utformningen. Många önskade former som människor väljer att odla sina espalier träd i är korg vävmönster, tiers, diamantmotiv och kandelabrar.

Utbildningen processen att växa i espalier anläggningen sker oftast innan någon ny tillväxt börjar. Den bästa tiden att beskära är vanligtvis i slutet av vintern eller tidigt på våren. Beskärning hela andra säsongen kan orsaka tillväxt av anläggningen för att sakta ner betydligt eller det kan stimulera ny tillväxt som inte skulle ha tid att mogna innan frosten kommer.

En espalier träd är extremt perfekt för någon som har begränsat trädgårdsutrymme. Espalier träd skapar en stor samlingspunkt i en persons trädgård där den drar uppmärksamheten. Vissa vinstockar som växer som en täck kan tränas att växa som en spaljé anläggning. En trädgårdsmästare skulle träna samma växtsätt för vinrankorna som de gör för alla träd.