Vad är ett IP-paket?

May 15

Datorer är inte bara integrerad dagens värld, men de har blivit en passion. Hotell, kaféer och även kåkstäderna har gjort internetuppkoppling finns tillgänglig, svara på efterfrågan på anslutningar. Men hur informationen resa över cyberrymden från en dator till en annan? Liksom Star Treks transportör, är information som demonteras i små block av data, som sänds oberoende till destinationsadress, sedan ihop vid den mottagande änden. Varje block av data är känd som ett IP-paket.

Varje gång du ansluter till Internet, tilldelar din Internetleverantör datorn en unik numerisk adress. Denna unika adress identifierar din dator i nätverket så att du kan begära och ta emot information. Adressen är känd som en Internet Protocol (IP) adress. När du startar en begäran, såsom att klicka på en länk i din webbläsare, reser begäran över Internet i form av datapaket stämplade med din IP-adress. Därav uttrycket, IP-paket.

På grund av strukturen av nät, små IP-paket arbeta mer effektivt än stora paket. En enda, stor IP-paket skulle inte bara ta längre tid att sända, men höga trafikförhållanden skulle snabbt täppa till nätet. Skickar mindre paket (upp till ca 1500 bytes) har fördelen av att flytta mer trafik genom tillgängliga rutter i en snabbare takt med mindre risk för att skapa flaskhalsar. Följaktligen reser varje IP-paket Internet självständigt, styrs av routrar som läser destinationsadress och vidarebefordra paketet längs den snabbaste vägen. På destinationsadress paketen ihop.

Protokollet ansvarar för iscensättandet rörelse IP-paket genom cyberrymden är Transfer Control Protocol, mer känd som TCP. TCP är "skiktade" ovanpå adresse protokollet (IP) för att bryta förfrågningar i små paket, övervaka ankomsten av varje IP-paket på destinationsadressen, ring för återutsändning av saknade paket, och sätta ihop paketen till den ursprungliga formuläret. Detta protokoll svit kallas TCP / IP, en term ligen bekant för alla som har installations en Internet-anslutning.

Varje IP-paket bär viktig information som gör att den kan korrekt manipuleras av TCP. Den "DNA" av ett IP-paket innefattar, bland annat, varvid storleken på IP-paket, avsändar- och destinationsadresser, och nyttolast i sig, eller de data som skickas. Packet numrering, felrapportering och fragmentering ingår också, med en end-of-life stämpel för att förhindra förlorade paket studsar oändligt i cyberrymden som skräp trafiken. Paket som inte gör det till sin destination i tid är helt enkelt kasseras.

En lyckad överföring behandlas av en webbserver som svarar genom att skicka den begärda webbsidan, som själv är uppdelat i IP-paket för återresan till din datorskärm. Dessa rusar datapaket utgör "den digitala motorvägen."

Medan TCP / IP kan låta inblandade, fungerar det snabbare än Star Treks transportör under normala förhållanden. Så vad är upp med de tillfälliga långsamma sidan laddas? Förutsatt din dator klarar av snabb bearbetning sidans innehåll, kan en trög last orsakas av tredje parts annons-servrar eller en upptagen webbplats som bearbetar fler förfrågningar än sin hårdvara kan bekvämt jonglera.

Trots den robusta natur TCP / IP, det finns en baksida till protokollet. Vem som helst kan "lyssna in" vad det skickas mellan din dator och Internet utan din vetskap. Hur är detta möjligt?

En typisk IP-paket kan passera om flera routrar och servrar innan den når sin destination. Vid någon punkt längs vägen, specialiserad mjukvara eller hårdvara kan "fälla" datapaketet, tar en ögonblicksbild innan det sänds vidare tillsammans. Den inkräktare stulna exemplar kan analyseras och läsa efter behag, som IP-paketnyttolaster skickas som oformaterad text, som ibland kallas "i klartext". Verktyg som fällan IP-paket är kända som "paket sniffers."

Nätverksadministratörer legitimt använda Paketsniffare att felsöka lokala nätverk (LAN) och att filtrera oönskad trafik som kommer in från Internet. Brottsbekämpning kan plantera paket TDE på en Internet Service Provider för att övervaka vissa eller alla av sin trafik, om leverantören samtycker eller tvingas enligt lag att följa. Men Paketsniffare kan också användas av nästan vem som helst att bara avlyssna, eller ännu värre, stjäla känslig information som lösenord och användarnamn skickas över okrypterade kanaler.

Med identitetsstöld på uppgång och oro för den personliga integriteten på en all time high, det bästa sättet att skydda dig från Paketsniffare är att använda kryptering för alla överföringar som innehåller personlig information. Krypterade paket är oläslig väg, och endast dekrypteras vid destinationsadress.

Online återförsäljare redan tillhandahålla säkra, krypterade anslutningar för passerande data mellan din dator och webbplatsen. För att kontrollera för kryptering, leta efter http si webbläsarens adressfält. Det extra "s" står för säkerhet, och indikerar all trafik mellan din dator och webbservern är krypterad. Datorn kommer fortfarande att generera IP-paket, men nyttolasten delen av IP-paket kommer att vara i oläsbar chiffer, skyddar kreditkort, bankkonton och annan känslig information från nyfikna ögon.

Eftersom IP-paketet används också för e-post, filöverföring, telnet och andra nätverkstjänster, kan du också välja att kryptera andra sändningar. Pretty Good Privacy (PGP), en militär grad krypteringsprogram, kan automatiskt kryptera e-post i flera populära e program. GNU Privacy Guard (GPG), baserad på samma källkod, men en del av Free Software Foundation, är en annan krypteringsprogram. GPG används med Enigma plugin ger Mozilla Thunderbird med helt automatiserad, lätt att använda kryptering.

Webbsurfning kan krypteras genom säkerhetstjänster nätet, även om det kan bromsa surfing och är förmodligen overkill för en vanlig människa. Surfa med hjälp anonyma proxyservrar som sitter mellan din dator och Internet är en vanligare alternativ för dem som vill surfa anonymt.

Ytterligare protokoll kan levereras med TCP / IP för att bilda andra "sviter" som rymmer olika typer av nätverksmiljöer och hårdvara. I speciella situationer User Datagram Protocol (UDP) ibland ersätta TCP, men ger ingen mekanism för IP paketförluster, saknar TCPS möjligheten att ringa för vidaresändning. Nätverksvärddatorer kan använda flera tilläggsprotokoll för utbyte router informationen, såsom Internet Control Message Protocol (ICMP), interiör och exteriör Gateway Protocols (IGP / EGP), och Border Gateway Protocol (BGP).

Använda Internet från de välkända inställningar hemmet eller i skolan orsakar många människor, särskilt barn, att känna en falsk känsla av säkerhet och integritet. En grundläggande förståelse av "sårbarhet" av IP-paket och den allestädes närvarande tillgången på Paketsniffare enheter hem den punkt att man alltid bör kontrollera om en säker, krypterad anslutning (https) innan du delar känslig information på nätet. Regeln är, något som reser okrypterad bör betraktas offentligt och inte privat.

  • Internetleverantörer tilldelar en numerisk adress till varje dator.