Vad är Raisin Juice?

October 3

Russin juice är en koncentrerad russin extrakt. Den framställs genom blötläggning russin i vatten för att laka en mängd föreningar ur dem, och därefter indunsta den resulterande vätskan för att skapa en koncentrerad saft. Det finns en rad användningsområden för detta extrakt, av vilka många är av kommersiell natur, även om vissa människor använder det i husmanskost eller som kosttillskott. Raisin juice kan köpas i stora mängder från företag som levererar kommersiella konditorer, och det kan också hittas i mindre mängder vid hälsokostbutiker och vissa marknader.

Begreppet russin juice kan tyckas lite märkligt, eftersom russin är, trots allt, torkade druvor, och druvsaft är en redan välkänd substans. Dock är russinsaft inte samma sak som druvsaft. Eftersom russin är uttorkad, är deras juice i sin tur en mycket koncentrerad substans, med mindre vatten än druvsaft. Det är också mycket söt, som vanligtvis söta sorter av druvor används för att göra russin, och deras sockerinnehåll ökar med uttorkning.

En av de vanligaste användningsområdena för russinsaft är som en helt naturlig källa av färg i kommersiellt producerade bakverk, godis och andra livsmedel. Det är också en mild naturligt konserveringsmedel, så företag som vill producera livsmedel med naturliga produkter kan använda den, speciellt i bröd. Den används också som en sockerersättning, dra nytta av dess intensiva sötma, och det kan bidra till att upprätthålla fukt i bakade varor, samt fungerar som ett bindemedel.

I teorin kan russinsaft också konsumeras rak. Det kan drizzled som en sirap på glass och bakverk, eller tas som en fristående komplement. Det innehåller höga mängder av tiamin, niacin, folsyra, vitamin B6 och vitamin B12, bland andra kost mineraler. Hem kockar kan också dra nytta av sin naturliga sötma och konserverande förmågor i livsmedel, särskilt saker som kakor som de kanske vill sända till avlägsna platser.

Färgen på russinsaft varierar från orange till mörkbrun, och det kan vara tjockt till tunt, beroende på hur lång tid det förångas. Eftersom det är ett naturligt konserveringsmedel, måste saften pågå under en längre tidsperiod när den förvaras under rätt betingelser; en sval och torr plats utan ljus är perfekt.