Vad är en amerikansk Boxwood?

February 6

Även kallad den gemensamma buxbom, är en typ av vintergrön buske som är extremt populär i USA den amerikanska buxbom. Denna buske anses vara en härdig, skadedjur resistenta växt. Amerikanska buxbom används ofta som säkring eller accenter i varv och, på grund av deras tjocka blad, används ofta som naturliga privatliv skärmar. Det vetenskapliga namnet för den amerikanska buxbom är Buxus semperverins.

Den amerikanska buxbom växer till en genomsnittlig höjd av (ca 1,5-3 m) 5-10 fot, även om det kan växa så högt som 12 fot (ca 3,6 m). Generellt ovalt, går denna buxbom behöver beskärning i syfte att hjälpa till att hålla sin form snyggt och för att avlägsna skadade grenar. Beskärning bör inte vara extrem, men eftersom busken långsamma tillväxttakten förbjuder den från att återhämta snabbt.

Som en evergreen, håller den amerikanska buxbom dess blad året runt. Bladen är mörkgröna på ovansidan och ljusgrön undertill. När den blommar på våren, ger detta buxbom små vita blommor.

Amerikanska buxbom tål fullt solljus, men trivs i halvskugga. De föredrar sand eller lerjord, även om de kan leva i nästan alla jord så länge pH-nivån är över 6,5. Förökning är relativt enkelt och kan åstadkommas genom att plantera sticklingar eller skiktning, som innebär lämnar grenar på marken för att slå rot. Föröknings bör göras under sommaren eller hösten.

Att plantera en amerikansk buxbom, ska området rensas från stenar och gräs. Eftersom buxbom är ett grunt rotad växt, bör den placeras i ett hål som inte riktigt lika djupt som dess rot glödlampa. Hålet ska sedan fyllas halvvägs, vattnas, fyllde sedan i helt. Om plantering rader av buxbom, bör de vara placerade 3-5 fot (ca 0,9-1,5 m) från varandra.

Även den amerikanska buxbom är resistent mot de flesta skadedjur, kan det ändå falla offer för vissa kvalster, blad gruvarbetare och bladloppor. Insekts dock vanligtvis klara upp detta problem. En diskmedel-vatten blandning sprutas på plantan kan också bli det av skadedjur.

Rotröta och bronse av bladen är andra möjliga problem med denna typ av buxbom. Rotröta uppstår när en svamp som kallas Phytophthora parasitica växer på och runt rötterna. Om marken inte förblir konsekvent fuktig bör rotröta inte vara ett problem. Bronzing normalt inträffar på grund av vind eller frostskador under vintermånaderna, men ibland torka är en faktor. Ställa in vindskydd bör hjälpa till att ta hand om detta problem.