Vilka är de bästa tipsen för att välja rossorter?

February 12

Det finns nästan oändliga möjligheter vid val rossorter, och framgångsrik växer ofta beror på att plocka de bästa typerna för ditt område. Några saker att tänka på när man väljer rossorter är belysningsbehov, klimat och jord. Rosen sort som används i en viss trädgård beror också på hur mycket arbete trädgårdsmästaren vill spendera ta hand om anläggningen.

Vid beslut om specifika rossorter, check ros kataloger, rose böcker, turné ökade trädgårdar, besöka plantskolor, eller prata med andra trädgårdsmästare. Denna forskning kan berätta den blivande trädgårdsmästare vad rossorter göra bra i det lokala området. Genom att välja beprövade steg typer, trädgårdsmästare har en större chans att en god skörd och i slutändan spendera mindre pengar eftersom de inte behöver köpa ersättningsanläggningar.

Innan du väljer specifika rossorter, mäta mängden solen det område du vill växten får varje dag. Handla för Rose växter som har sol krav som bäst matchar den mängd sol din trädgård blir. Det är också klokt att köpa sorter föds upp för din växande zon. Om du är osäker, kontakta en växt hardiness karta, till exempel USA: s jordbruksdepartement Hardiness Zone Map, att bestämma zonen för ditt område.

Rosor är tillgängliga som bare rot växter, krukväxter, ympade eller egna rot växter. Den stora sak att leta efter är växter som har friska rotsystem med 4:57 käppar, vilka är de grenar av rosenanläggningen. När du väljer bare rot växter, bör rotklump alltid känns tungt, eftersom detta är ett tecken på en frisk planta. Container växter är fullt mogna växter som har odlats i containrar.

Ympade plantorna är en typ av hybrid som har konstruerats genom att odla en mängd olika vegetabiliska på en annan växtförädlar rötter. Detta görs främst när roten sorten är känd för robusta, enkla växande tendenser och den andra anläggningen inte. Egna rot växter är rena rosen sorter som odlats från sina egna rötter.

De huvudkategorier av rosen sorter är gamla rosor och moderna rosor. Termen "gamla rosor" avser vintage sorter som inkluderar Old European, Kina, Bourbons och Noisette. Termen "moderna rosor" avser sorter som hybrid tea, florabunda och grandaflora. De gamla rossorter är i allmänhet lättare att ta hand om, eftersom de har färre sjukdomar och skadedjur.

Moderna rosor specifikt föds upp för vissa attribut såsom storlek och färg på blom. Om du letar efter en viss färg eller stil, moderna rosor är förmodligen ett bättre alternativ än gamla rosor eftersom blomningarna och färg är mycket jämnare. Varje år är flera nya sorter introducerades, så check ökade kataloger att avgöra vilka sorter du vill prova för det kommande året.

  • En röd ros.
  • En gul ros.
  • En bukett rosor.