Vad är ett Stor Roadrunner?

September 1

Gemensamt för sydvästra USA, är den större roadrunner en medelstor fågel som är en medlem av göken familjen. En vuxen roadrunner är typiskt mellan 20 till 24 inches (ca 50-62 cm) i längd och står 10-12 inches (omkring 25 till 30 cm) hög. Varelserna är kända för sina långa svansar och mörka räkningar. Icke-flyttande varelser, kan större roadrunners flyga när det är nödvändigt, men föredrar att gå eller springa. Roadrunners kan zooma upp till hastigheter på 19 miles per timme (ca 30 km per timme).

Känd vetenskapligt som Geococcyx californianus, desto större roadrunner besitter en distinkt tillbaka vapen av fjädrar, medan dess huvud, nacke och rygg är mörkt färgad. Under hela sin kropp, har varelsen vita fläckar tillsammans med en vit mage. Besitter gula ögon och blå ben och näbbar, är fågeln en zygodactylous djur eftersom det har två tår som pekar framåt och två tår som pekar bakåt. Både män och kvinnor är lika i färg.

Ju större roadrunner har normalt en livslängd på ungefär åtta år. Fåglarna lever i öknar, gräsmarker och jordbruksområden. De gynnar områden som har spridda borste för att dölja. Varelserna kan hittas i stater däribland Kalifornien, Arizona, Nevada, Texas, New Mexico, Arkansas, och Louisiana. Förutom USA, desto större roadrunner bor också i södra Mexiko. Fåglarna hantera sin varma klimatet genom att ange en hypotermi tillstånd på natten, vilket låter dem att spara energi och under dagen, varelser begränsa sin verksamhet.

En allätare, fågeln äter en mängd byte. Förutom att mata på kaktus och frukt, kustindustri på roadrunner på giftiga varelser som skorpioner, spindlar och även skallerormar. Dessutom matar fågeln på små varelser inklusive möss, insekter och kolibrier. Den roadrunner ofta dödar sitt byte genom att krossa huvudet mot en sten och svälja bytet helhet.

Hanarna kommer att försöka uppvakta honor med mat. Hanar kommer att locka honor med en liten varelse som hänger från näbben. Om honan tar maten från den manliga, kommer paret ofta livskamrat. Hanar kan också försöka locka en hona genom att göra ett surrande eller kuttrande buller och hoppar i luften.

Honorna konstruera bon gjorda av material som samlats in av hanarna. Bon är byggda med pinnar, fjädrar och gräs. Honorna lägger typisk 07:58 ägg. Både män och kvinnor turas inkubering äggen, som tar ungefär tre veckor att kläckas. Kycklingar kan flyga inom tre veckor.

  • En miljö som den större roadrunner kan ockupera är öknen.
  • Större roadrunners kan hittas i stater däribland Kalifornien, Arizona, Nevada, Texas, New Mexico, Arkansas, Louisiana och södra Mexiko.