Vad betyder en Merchant Seaman göra?

August 15

En köpman sjöman är en individ som arbetar ombord på ett vattenkärl för att transportera gods över hav och sjöar. Medan majoriteten av sjömän som arbetar i handelssjöfart hanterar gods, en del också transportera människor och djur. Det finns flera typer av sjömän positioner, såsom kapten, styrman och ingenjör positioner. Medan alla arbeta tillsammans för att säkerställa säkra och tillförlitliga transporter, detaljerade arbetsbeskrivningar för dessa typer av sjömän varierar.

Vissa individer som arbetar som en köpman sjöman kan arbeta tillräckligt nära en port för att leva på land. Till exempel kan en färja kapten bor i fastlandet huset när den inte i tjänst. De flesta sjömän lever i havet under långa perioder, dock. Seaman jobb för de som bor ombord på ett vattenkärl under en längre tid är kända för att vara särskilt farligt ibland på grund av svåra stormar och andra faror, såsom brand, halkar och kollisioner. Mycket stränga säkerhetsregler gäller för sjömännens jobb och individer måste få grundläggande utbildning i båten hanterings- och skyddsförfaranden innan han blev anställd som köpman sjöman.

Även känd som handelsfartyg flottor eller handelsflottan positioner, olika typer av sjömän arbeten finns inom industrin. En kapten eller ett fartyg master är en allmän övervakare av vesselâ € s verksamhet. Bland de många arbetsuppgifter som förväntas av en person i detta läge är ansvaret för att säkerställa att fartyget kvar på kursen, fungerar säkert och att uppgifter om allt som sker ombord på ett fartyg eller som gäller lastfrakt är korrekta.

Som en annan typ av handelsfartyg sjöman, sjöman eller jungman, även känd som en vanlig sjöman eller en matros, har olika arbetsuppgifter vid manuellt arbete. Till exempel kan en arbetsför sjöman delas för att upprätthålla en vesselâ € s växel, höja eller sänka mindre fartyg från en huvuddäck eller rengöra en vesselâ € s däck. Högre ranking matroser övervaka även andra jungmän att utföra olika manuella arbets arbetsuppgifter att se till att fartyget körs så optimal nivå.

En köpman sjöman genomgår generellt formell utbildning och en lärlingsutbildning innan de anlitade för att arbeta som anställd på ett fartyg. Ofta är dessa individer utbildas i det militära, men kan också få specialiserad privat utbildning. Beroende på lagstiftningen och special man arbetar i, kan en köpman sjöman också vara tvungen att skaffa licensiering innan du kan arbeta. En liten minoritet av sjömän förvärva positioner genom on-the-job training.

  • Vissa köpman sjöman är manskap.
  • Merchant sjömän kan hjälpa till med lossning av intermodala containrar från ett fartyg.