Vad är Neem Bekämpningsmedel?

August 8

Neem bekämpningsmedel kommer från Nimträd, som är infödd till Mellanöstern. Används av generationer av Mellanöstern familjer som ett insektsmedel, det ökar i popularitet i andra delar av världen. Neem bekämpningsmedel kan användas av människor för insekts lindring samt på grönsaker och andra trädgårdsväxter.

De främsta fördelarna med Neem bekämpningsmedel är att den är särskilt väl lämpad för human och livsmedel användning på grund av det faktum att den har en mycket låg grad av toxicitet. Neem är också biologiskt nedbrytbart, vilket gör det till ett miljövänligt val. Nackdelen med Neem bekämpningsmedel låga toxicitet och hög biologisk nedbrytbarhet är att den inte stanna på plats länge, och måste appliceras på nytt efter varje regn. För bästa resultat, är det nödvändigt att spraya de övre och nedre blad av växter grundligt.

Många skadedjur kan styras med hjälp Neem bekämpningsmedel, inklusive armé maskar, potatis skalbaggar, bladlöss, tält larver och gräshoppor. Det är också effektivt mot mealybugs och skalor. Vissa skadedjur är mer resistenta mot Neem än andra, dock, och kan kräva upprepade behandlingar.

Neem bekämpningsmedel fungerar i första hand som en antifeedant. När insekter kemikalierna Neem, en förening i bekämpningsmedlet blockera celler som stimulerar aptiten och minska de enzymer i mag-tarmkanalen, vilket effektivt svälter skadedjur. Denna förening, azadiraktin, fungerar också som en tillväxtregulator och minskar antalet ägg som produceras av utsatta insekter.

En annan fördel med Neem bekämpningsmedel är att det verkar inte ha någon effekt på nyttiga insekter, såsom parasitsteklar, lady skalbaggar och spindlar. Ett viktigt faktum att veta om Neem är att den inte dödar vuxna skadedjur. För bästa resultat, ihop Neem med andra miljövänliga kontrollmetoder, såsom nyttjande skadedjur.

Säkerheten har ett av de starkaste fördelar med Neem bekämpningsmedel, både för människor och miljö. Bekämpningsmedel såsom DEET och permetrin är mer effektiva på att stöta bort insekter, men de gör utgör viss fara för människor och djur. I områden med höga insektspopulationer, eller där sjukdomar, såsom malaria, från bett är ett bekymmer, är dessa starkare bekämpningsmedel rekommenderas.

I områden där Nimträd växer naturligt, har folket lärt sig att använda alla delar av trädet. De tuggar kvistarna att rengöra sina tänder, använd saften från bladen för att behandla hudsjukdomar, och använda bladen för att hålla insekter från sina hem. Hartset av trädet innehåller en klibbig, lim-liknande material som används som en proteinkälla. På grund av den härdiga natur Nimträd, bladen används för att mata djur under torrperioder, när andra födokällor försvinna.

  • Neem bekämpningsmedel verkar ha någon effekt på nyttiga insekter.
  • Olja härledd från Nimträd används ofta i naturliga bekämpningsmedel.