Vad är Full Disclosure?

August 4

Termen fullständig redovisning i juridisk mening ofta gäller lagar som skapa lika förutsättningar mellan människor som går in i ett kontrakt. Denna utjämning är viktigt eftersom det ger människor en möjlighet att göra ett motiverat beslut om att gå in ett kontrakt som bygger på full kunskap om situationen. I vissa fall bryter mot full redovisning lagar, där sådana finns, kan antingen annullera kontraktet eller skapa svåra omständigheter. Denna typ av lag mest gäller till en värld av fastigheter och till lagar om äktenskap och äktenskapsförord.

Full Disclosure lagar i fastigheter varierar beroende på region, men theyâ € re tänkt att skydda köpare från att köpa egendom som kan ha verklig, men okända brister. När en säljare blir redo att sälja ett hus, måste han räkna upp alla kända defekter i hemmet. Till exempel kan det vara så att en del av hemmet byggdes utan lämpliga bygglov och anses vara en olaglig ombyggnadsarbete. Detta minskar homeâ € s värde, och den nuvarande ägaren måste berätta några intresserade köpare eller han möter allvarliga konsekvenser.

Istället för tömning köpet, då ett hem säljs utan full information, vad sker oftast är att den tidigare ägaren måste ge tillbaka vad pengar är nödvändigt att reparera några dolda funktioner. Preskriptions om röjande kan variera, men de kan ibland vara långa, vilket innebär en upptäckt defekt kan leda till att ägaren måste betala tillbaka en del av homeâ € s kostnads ​​yearsâ € senare. För att undvika detta scenario, de flesta människor använder hem inspektörer, och både köpare och säljare kan varje anställa en inspektör för att försöka göra vissa alla detaljer om fastigheten avslöjas i förväg, och ett rimligt pris nås utifrån dessa uppgifter.

Disclosure lagar kan även gälla för undertecknandet av olika kontrakt, och en typ som särskilt påverkas av dem är äktenskapsförord. Dessa lagar är absolut om par dela alla detaljer på sina ekonomiska liv, men de kan vara mycket mer omfattande. Underlåtenhet att lämna ut olika delar av historia eller information om tidigare relationer kan vara drivkraft att annullera äktenskapskontraktet och överge anspråk på någon äktenskapsskillnad, såsom anges i äktenskapsförord. Äktenskapsförord ​​kan vara föremål för vissa upplysningslagar. Människor som söker sekulära annullering istället för skilsmässor kan söka dem på grund av att en person ljugit eller inte uppgett något allvarligt.

Det finns andra former av fullständiga riktlinjer eller lagar upplysnings. Kändisar godkändes som en produkt kan behöva avslöja att de får betalt för sina tjänster. Writers ibland måste förklara deras specifika intressen, såsom ekonomiska eller politiska relationer, om de täcker vissa ämnen. Fullständig redovisning kan också hänvisa till Internet företag som sina kunder offentliggöra en lista med frågor som kan påverka säkerheten. I de flesta fall innebär det att avslöja allt som är känt så en person kommer in i relationen med full kunskap om vad den posten innebär.

  • Miljöfrågorna bör offentliggöras när sälja en fastighet.
  • Begreppet fullständig redovisning gäller äktenskapsförord ​​och äktenskapsförord.
  • Om ett hus säljs utan fullständig redovisning, måste den tidigare ägaren ge tillbaka de pengar som behövs för att reparera de dolda funktioner.