Hur du ändrar User Account Control inställningar i Windows 7

August 7

De User Account Control (UAC) inställningar i Windows 7 meddelar dig innan dator förändringar som kräver ett administratörskonto görs. Du kan ändra inställningen Kontroll anmälan av användarkonto till en som är säkrare eller mindre säker än standardinställningen.

Följ dessa steg för att ändra inställningen UAC anmälan:

  1. Öppna Kontrollpanelen i Windows, och klicka sedan på System och säkerhet.

    System och säkerhet visas.
  2. Klicka Action Center.

    Åtgärdscenter öppnas.
  3. I den vänstra rutan klickar du på Ändra User Account Control inställningar.

    Kontroll av användarkonto dialogrutan visas, så som visas i figuren nedan.

    Hur du ändrar User Account Control inställningar i Windows 7

    Ändra inställningen UAC i User Account Control dialogrutan Inställningar.

  4. Skjut lodrätt streck (till vänster) till önskad inställning och klicka på OK.

Det finns fyra möjliga UAC-inställningar, som beskrivs på följande sätt:

  • Alltid anmäla. Detta är det säkraste alternativet. Det meddelar dig när som helst ett program försöker göra ändringar på datorn eller till Windows-inställningar. När du informeras om en pågående förändring, är ditt skrivbord nedtonad (för att förhindra att andra program från att köra tills ett beslut fattas), och du måste antingen godkänna eller neka förändringen av UAC dialogrutan.
  • Meddela mig bara när program försöker göra ändringar i min dator. Det här är standardinställningen. Windows meddelar dig när som helst ett program försöker göra ändringar i datorn eller om ett program utanför Windows försöker göra ändringar i en inställning i Windows.
  • Meddela mig bara när program försöker göra ändringar i min dator (inte dim mitt skrivbord). Samma som den tidigare inställningen, förutom skrivbordet inte är nedtonat, vilket kan tillåta vissa skadliga program för att ändra utseendet på dialogrutan.
  • Aldrig anmäla. Detta är den minst säkra inställningen. Om du € re inloggad som vanlig användare, kommer förändringar som kräver administratörsbehörighet förnekas. Om du € re inloggad som administratör, kommer dessa förändringar automatiskt tillåts, potentiellt utsätta din dator, nätverk, och personlig information till säkerhetsrisker.

Ställa UAC till Aldrig Meddela kräver att du startar om datorn för att inställningen ska börja gälla.