Vad är den statliga Motto i Alabama?

May 26

Marie Bankhead Owen, kvinnan ansvarar för att välja den statliga motto Alabama, var någon med starka band i staten i början av 20-talet, och hon blev senare invald i Alabama kvinna Hall of Fame. Hennes far var en United States Senator, och två bröder valdes till kongressen. Hon arbetade tillsammans med hennes make, som var chef för statens institutionen för arkiv och historia, med början år 1901, innan man antar positionen själv på hans död 19 år senare och hålla jobbet under mer än tre decennier. Hon är den statliga tjänsteman som föreslog statens motto, Audemus Jura Nostra Defendere, 1923. Det är faktiskt statens andra motto, valdes eftersom många människor i staten ogillade brist på styrka transporteras av den första mottot, "Here We Rest. "

Översatt till engelska, den statliga motto Alabama betyder "Vi vågar behålla våra rättigheter." Frasen kommer från en dikt skriven på 1700-talet av Sir William Jones. Dikten var skriven på engelska, men Alabama hade frasen översatt för dess användning till latin.

Antagen 1939, "Vi vågar Behåll Våra rättigheter" förblir statens motto Alabama och är med på statens vapen, vilket Marie Bankhead Owen laddades med forska. Den slutliga utformningen av vapen ingår en banderoll inskriven med nya mottot draperad under två örnar. En örn står på var sin sida om en sköld som visar symboler eller flaggor i de fyra länder som styrs Alabama vid olika tidpunkter under statens historia, plus inbördeskriget konfederationen. Symbolerna och flaggor representerar USA, Konfederationen, Frankrike, Spanien och Storbritannien, och ovanför skölden är en skildring av en historisk fartyg, Baldine, vilket förde invandrare till Alabama kuster från Frankrike.

"Here We Rest," den ursprungliga tillstånd motto Alabama, antogs efter inbördeskriget. En republikan-dominerade lagstiftande godkänt det, och det blev en del av ett tidigare tillstånd tätning. Tätningen visade en banderoll med orden "Här vi vila" i munnen på en ensam skallig örn. Örnen stod på en röd, vit och blå USA sigill.

Förutom att ha två officiella stats motton, Alabama har också haft två statligt sjunker. Den första flaggan utformades under en separatist konvent 1861. Ena sidan visas frasen "Touch Me Not" på latin, medan den andra sidan av flaggan visade ordspråket, "Oberoende nu och för evigt." Alabama antog det som nu är dess officiella flagga 1895.