Vilka är de positiva hälsoeffekterna av sandelträ?

July 10

Det finns många fantastiska hälsofördelar av sandelträ, allt från att förbättra emotionella hälsa att ge antiseptiska och desinficerande effekt. Sandelträ kan hjälpa till att återfukta huden och kan ge lugnande effekter för villkor som eksem eller psoriasis. Ytterligare fördelar är anti-inflammatorisk, hypotensiva och vätskedrivande egenskaper. Medan de olika hälsoeffekterna av sandelträ är enorma, bör läkare alltid konsulteras för korrekt diagnos och behandling av något medicinskt tillstånd.

Sandelträ är populär för sina antiseptiska och desinficerande egenskaper. När appliceras lokalt på skrubbsår, sår eller bölder, kan det bidra till att förhindra infektion. När det tas internt, kan sandelträ bidra till att förhindra sår och andra inre sår från att bli smittade. Doften av sandelträ hjälper till att stöta bort insekter och en mängd olika mikrober som kan orsaka sjukdom.

Att upprätthålla hudens hälsa är en annan av de mer populära fördelarna med sandelträ. Förutom fuktgivande och lugnande torr hud, kan det vara fördelaktigt för dermatologiska tillstånd såsom eksem och psoriasis. Sandelträ kan också bidra till att lindra smärtan som orsakas av solskador och bidra till att minska uppkomsten av ärr och fläckar. På grund av den trevliga doften och andra läkande egenskaper, är sandelträ ofta som en deodorant eller införlivas i tvål och lotion.

Också känd för sina antiinflammatoriska egenskaper när det tas internt, har sandelträ ytterligare interna hälsofördelar som inkluderar diuretika och hypotensiva egenskaper. Den diuretiska egenskaper är särskilt användbara för att lindra inflammation i urinvägarna och främja det naturliga flödet av urin. De med högt blodtryck, eller högt blodtryck, kan också dra nytta av att använda sandelträ.

Andra hälsofördelar med sandelträ inkluderar dess anti spastisk och slemlösande egenskaper. De anti-spasmodiska egenskaper bidra till att förhindra spasmer i blodkärl, nerver och muskler. Som en slemlösande, sandelträ kan hjälpa behandla hosta orsakad mina vanlig förkylning eller andra luftvägssjukdomar. Sandelträ kan också bidra till att befria kroppen av bakterie- och virusinfektioner som leder till andnings sjukdomar som förknippas med hosta.

Människor som har känslomässiga tillstånd som depression eller ångest kan dra nytta av användningen av sandelträ, eftersom det verkar ha en lugnande effekt på många människor. Sandelträ främjar avkoppling och en allmänt positiv attityd, att hjälpa till att lindra en rad olika ångestfrågor och minska effekterna av depression. Dessa fördelar kan vara ett värdefullt verktyg i den totala emotionella hälsa men bör inte ersätta några receptbelagda mediciner patienten närvarande tar utan godkännande av en läkare eller annan vårdpersonal.

  • Sandelträ kan ge lindring för hudåkommor såsom eksem.
  • Människor som har känslomässiga tillstånd som depression eller ångest kan dra nytta av användningen av sandelträ.
  • Svenska sandelträ är vanligast att göra sandelträ produkter.
  • Sandelträ kan hjälpa lugna solbränna smärta.