Vad är en vertikal Spray Bidé?

July 11

En bidé är en enhet som används för att rengöra en persona € s genitala och rektala områden efter att han har använt toaletten. Många länder använder denna typ av anordning för att förbättra personlig hygien. Det finns två grundläggande typer av bidéer: horisontella sprut bidé och vertikala sprut bidé. Som namnet antyder, skjuter en vertikal sprut bidé vatten upp som en fontän. Sprayen är beläget i mitten av enheten.

Traditionellt skulle denna rengöringsanordning installeras bredvid eller nära en toalett, vilket gör det lätt för en person att använda den efter att han var klar att gå på toaletten. En modern vertikal sprut bidé typiskt inbyggd i toaletten. Detta alternativ sparar utrymme i en persona € s badrum och kostar mindre att installera. Det gör också en person att få rent utan att behöva flytta bort av toalettsitsen.

Styra en vertikal sprut bidé är oftast enkla. Hävarmar eller munstycken är i allmänhet placerade på sidan av aggregatet, som tillåter en person att justera styrkan av sprayen till vad han behöver. Många moderna stilar har också förmågan att använda vattenmassage, har uppvärmda säten, och även ge färgare med varm luft. Temperaturen på vattnet kan också justeras för att göra det bekvämt för en person som använder det.

Kvinnor som just har fött ett barn kan finna användning av en vertikal sprej bidé hjälp. Människor som har hemorrojder eller känslig hud kan också dra nytta av dessa enheter. Dessa typer av bidéer möjliggör skonsam, grundlig rengöring av könsorganen och ändtarmen, utan att använda hårda tvålar och slip toalettpapper.

Många människor som använder de vertikala sprut bidé fruktar att skräp som tvättas bort kommer att släppa ner i strålen och kunde sedan sprutas tillbaka upp på kroppen. Flera tillverkare har tagit hänsyn till detta, och en hel del av fontäner kommer spraya igen efter en person görs med den. Denna slutliga vattenspray rensar ut strålen.

För att kunna använda en vertikal sprut bidé, måste en person placera sig över den så att sprayen når rätt regionerna. Dubbla munstycken är ofta tillgängliga för kvinnor att använda för att hjälpa till att undvika att spraya avföring i underlivet. Stänk kan uppstå när en person är att vänja sig med vertikala sprut bidé, men med tålamod och praxis, kommer detta normalt avta ofta.

  • Vissa bidéer ansluta till en kran så att temperaturen kan justeras för komfort.