Pasta Förvaring

April 23

Pasta är en underbart mångsidig ingrediens som kan användas som en stor del i ett nästan obegränsat antal rätter från hela världen. I själva verket, eftersom det är så mångsidiga av en produkt, kan du hitta flera versioner denna post i nästan varje livsmedelsbutik i hela landet, och runt om i världen. Frågan är dock hur det lagras när du har det. Nåväl, det finns flera olika metoder för pasta lagring som du kan använda för att se till att du har möjlighet att njuta av dina favoriträtter under en lång tid framöver.

  • Har de rätta verktygen. Korrekt pasta lagring kräver att du har rätt verktyg för jobbet. Generellt sett finns det bara två huvudsakliga typer av verktyg som du behöver för att ha i handen. Dessa två verktyg är ett kylskåp (för kokta och frystes, pasta), och en lufttät behållare (för alla typer av pasta). Utan dessa två poster dina pasta inte varar särskilt länge alls.
  • Förpackad pasta. Kanske en av de mest lätt lagrade former av pasta är de som redan har upprättats, och därefter frysta. Om du köper något av detta, då det första som du behöver göra är att läsa instruktionerna som följer på baksidan av förpackningen och se till att du följer dem. Dessutom bör du göra dig bekant med "bäst av" och "utgångs" datum på förpackningen. Dessa datum kommer att låta dig veta när du behöver för att bli av pastan, oavsett om det har varit fruset eller ej.
  • Torr pasta. Torr pasta kan lätt förvaras i en lufttät behållare nästan obegränsat. Vanligtvis så länge behållaren gör ingen luft att passera, och det är inte i direkt solljus kan du lagra pastan i upp till ett år och låt den fortfarande vara bra. Några exempel på behållare skulle vara saker som en pasta behållare, Tupperware, eller till och med en fryspåse. Markera det datum som du sätter pastan i behållaren, så att du vet när den först lagras och så att du vet när den inte längre kommer att vara bra.
  • Kokt pasta. Behöver Kokt pasta som skall lagras i en lufttät behållare (vanligen en Tupperware eller liknande behållare) och förvarades sedan i kylskåp. Som mest ska du bara lagra den kokta pastan i ca två veckor efter beredning. Se till att du skriver ner det datum du kokta och lagras sedan pastan.
  • Frysa den. Så länge du lagra pasta i samma typ av behållare som anges ovan, kan du frysa den. Du kan frysa och återanvända pasta för upp till sex månader (när det är möjligt att använda den senare än så, skulle jag inte rekommendera det) så se till att du skriver ned frysa dagen, och hålla ett öga på den.