Hur väljer jag det bästa Cane Vinäger?

June 14

Cane vinäger är en matlagning verktyg som är gjord av sockerrör. De bästa sockerrör vinäger säljs i flytande flaskor som är märkta som inte innehåller några konserveringsmedel. Denna typ av ättika är också naturligt ljusgul färg, så någon produkt som verkar annars skulle vara en bedragare. Till skillnad från traditionella typer av vinäger, sanna sockerrör versioner har både en subtil sötma och fyllighet i smaken. Sockerrörs vinäger används oftast i filippinska rätter, men de är också användes för att utföra vinaigrettes, senap, och pickles.

Det kan vara svårt att välja den bästa sockerrör vinäger direkt från en stormarknad eftersom olika märken kan märka sina produkter på olika sätt. En av de första saker att titta efter på en produkt etikett är information som indikerar att vinäger är rent gjord av sockerrör. Vissa typer av flaska sockerrör vinäger är faktiskt gjorda av en blandning av olika ingredienser, så det är viktigt att du tittar på produkterna noga innan du köper dem. Kvalitets vinäger kommer inte heller innehålla några konserveringsmedel eller artificiella ingredienser.

Vissa vinäger flaskor kommer inte med produktetiketter, särskilt om du köper dem från en farmerâ € s marknad eller på en fristående återförsäljare. Fortfarande finns det vissa steg som du kan vidta för att säkerställa att den produkt som du köper är verkligen vinäger gjord av sockerrör. Ett utmärkande drag för sockerrör ättika är dess ljus till medel-gul färg, till skillnad från andra vinäger som vanligtvis brun. Du kan fråga en viss typ av sockerrör vinäger om det är mörkt gul eller brun i stället för sin traditionella färg.

I vissa fall kan du överväga att prova några typer av sockerrör vinäger tills du har hittat den bästa. Även om denna typ av vinäger är tillverkad av sockerrör, bör den ha en subtil sötma till det istället för en övermäktig en. Vissa typer av vinäger har lagt socker, men sant sockerrör vinäger bör inte innehålla några tillsatser. Smaken av en kvalitet typ av sockerrör vinäger bör också vara rik utan Penninggåvorna smak som finns i cider vinäger.

Filippinska kockar använder ofta den här typen av vinäger eftersom sockerrör är allmänt odlas i den regionen. Samtidigt är sockerrör vinäger växer i popularitet som ett alternativ till versioner som kommer från äpplen och andra frukter. Traditionellt är sockerrör vinäger används som ett utmärkt sätt att beta gurkor och göra senap. Denna version av vinäger används också för att göra vinaigrettes för sallader samt doppa såser för bröd.

  • Stjälkar av sockerrör.