Vad är en Cervikal Cerclage?

June 19

En cervikal cerclage är ett förfarande där en läkare kirurgiskt syr en gravid womanâ € s cervix stängd. Detta görs i syfte att göra det möjligt för kvinnan att bära barnet så nära fullgången som möjligt, som är åtminstone 37 veckors graviditet. Livmoderhalsen är den del av livmodern som når in i slidan, genom vilken barnet passerar under leverans. Vid graviditet, vissa kvinnor har vad som kallas en inkompetent livmoderhalsen, vilket innebär att livmoderhalsen öppnas (vidgar) eller förkortar (utplånar) för tidigt, vilket orsakar tidig arbetskraft och eventuellt ett för tidigt fött barn.

Det finns flera möjliga orsaker till en inkompetent livmoderhalsen, inklusive tidigare missfall som inträffar i den andra trimestern och tidigare Loop Elektro Excision Rutiner (LEEPs) eller kon biopsier. Livmoderhalsen kan också skadas under en abort, vilket kräver en cervikal cerclage i senare graviditeter. En cervikal cerclage utförs typiskt i början av andra trimestern, eller 12-14 veckors graviditet. En framväxande livmoderhalscancer cerclage kallas ibland för senare i en graviditet på grund av oväntade, prematura förändringar i livmoderhalsen. Vissa läkare kan ordinera sängläge innan du väljer att utföra en cervikal cerclage.

En cervikal cerclage arbetar hos 85 till 90% av graviditeter vid användning i de riktiga omständigheterna. Inkompetent livmoderhalsen är svår att diagnostisera, och tyvärr, många kvinnor uthärda minst en missfall innan en läkare kan komma till slutsatsen att livmoderhalsen öppnar för tidigt. Kvinnor som får diagnosen inkompetent livmoderhalsen kräver oftast en cervikal cerclage i alla efterföljande graviditeter.

Eftersom en cervikal cerclage är ett kirurgiskt ingrepp, är aneasthesis krävs, antingen epidural eller allmänhet. Det är oftast ett öppenvården förfarandet, beroende på Doctora € s politik. Patienterna kan förvänta sig vissa ljus blödning åtföljd av kramper. Förebygga infektion och övervaknings sammandragningar är en prioritet för livmoderhalscancer cerclage eftervård.

En cervikal cerclage är inte utan sin andel av riskerna. Dessa inkluderar sammandragningar, problem med normal utvidgande under förlossningen, infektion, och brott på påsen med vatten. Den cervikala cerclage avlägsnas vid 37 veckor, då barnet anses fullgången.

  • En kvinnas livmoderhals kirurgiskt sluten på cervikal cerclage.
  • Sängläge kan förskrivas som ett alternativ till en cervikal cerclage.