Hur gör jag Plantera ett apelsinträd?

July 3

Det finns flera steg för att plantera ett apelsinträd, men ingen av dem är alltför komplicerat. Före plantering, vara säker på att du har valt rätt träd för din trädgård. Apelsinträd växer bäst i områden som har en genomsnittlig minimitemperatur på 20 ° till över 40 ° F (-6,6 ° till över 4,5 ° C). Den specifika typ av apelsinträd du väljer kan också bestäms av var du bor eftersom vissa apelsinträd växer bättre på vissa områden; göra en del forskning för att ta reda på vilken typ av apelsinträd växer bäst i ditt område. Det är också viktigt att notera att olika typer av apelsinträd bära frukt vid olika tider på året, så anser en som kommer frukt på den tid du vill apelsiner.

När du hittar den typ av apelsinträd som du vill, är det dags att se till att du har rätt läge för det. Apelsinträd växer bäst i full sol, men de kan också växa bra i halvskugga. De gillar också jord som är torra, skitiga och avlopp väl. För att förbereda platsen, rensa ut alla sopor - gamla rötter, kvistar, stenar - och se till att sålla området och kratta marken. Du bör också se till att det område du har valt kommer att vara tillräckligt stor för att rymma en mogen apelsinträd.

Nu att förberedelserna är klara, är du redo att plantera din apelsinträd. Innan du börjar gräva, ta trädet och sprida rötterna. Det kommer att berätta hur stor du ska gräva hålet. Du kommer också att behöva fukta rotsystemet. Det enklaste sättet att göra detta är att placera trädet i en hink med vatten.

Efter detta, börja gräva din hål. Hålet bör vara tillräckligt djupt så att trädet sitter något högre än den gjorde i potten. Detta innebär att hålet ska vara något grundare än potten trädet kom in. När du placerar trädet i hålet, ska knoppen facket vara ovanför marken. Det är nu dags att börja fylla i hålet.

Fyll i hålet med smuts tills hålet är halvvägs full. Sedan klappa ner jorden runt trädet för att bli av med luften. Nästa, fyll hålet med vatten. Vänta tills vattnet rinner och marken lägger sig. Efter det, fyll i hålet tills den är nästan helt fylld.

Klappa ner jorden igen och sedan gräva en vattenbassäng. Även apelsinträd inte gillar att sitta i vatten, de gör som en hel del vatten. En vattenbassäng som rymmer ca 7 till 10 liter vatten (från 26,5 till 37,85 L) kommer att säkerställa att apelsinträd får allt vatten den behöver. När bassängen är klar, fylla den med vatten. Om korrekt planterade och vårdas, kommer trädet börjar bära tre till fyra år efter plantering.

  • Apelsiner växer inte i extremt kalla klimat.
  • Apelsinträd kan skadas av frysning temperaturer och göra bättre i varmare klimat.
  • Cara Cara apelsiner.