Genom att klicka på Bläddra ner Fryser

August 17

Brian nyligen uppgraderat till Office 2013. Han läser långa dokument och det bästa sättet för honom att göra det är att placera muspekaren nära botten av den vertikala rullningslisten och klicka med vänster musknapp en gång till sida ner. Men i Word 2013 efter några sekunders inte flytta muspekaren, de klicka för att sidan nedåt kapacitet "fryser" och Brian måste flytta muspekaren för att göra den aktiv igen. Detta är besvärande baserat på hur han arbetar, så han undrar om det kan fastställas. Han har inte en rullhjulet på sin mus för att han måste använda en viss mus på grund av funktionshinder.

Detta verkar vara en bugg (eller, i vissa Microsoft cirklar, en "konstruktion förändring") som är inbyggda i Word 2013. (Det finns inte i tidigare versioner av Word.) Frysning eller inaktivering av musen händer efter cirka sex sekunders inaktivitet, och det enda sättet att reaktivera muspekaren är att flytta den. Det finns ingen uppenbar switch, inställning, eller "hacka" som kommer att fixa det.

(En abonnent lämnat en möjlig lösning som involverade stänga inställningen Excel "Hårdvarugrafikacceleration", på fliken Avancerat i Excel dialogrutan Alternativ, men testa att föreslagna lösningen inte panorera ut-det var ingen skillnad i beteendet hos musen .)

Det finns ett par lösningar som kan fungera för dina behov. Först, om du gör det mesta av ditt arbete på tangentbordet, kan du prova att trycka Ctrl + Page Up och Ctrl + Page Down. Båda kommer att flytta en sida i taget genom dokumentet.

För det andra, om du är fast beslutna att använda en mus-baserad lösning, kan du skapa din egen makro för att gå igenom dokumentet:

Sub MoveScroll ()
ActiveWindow.ActivePane.SmallScroll Down: = 1
End Sub

Makrot kan läggas till din verktygsfältet Snabbåtkomst och klickat på, flera gånger, för att flytta ner en rad i taget genom dokumentet. Du kan, om du föredrar, ändra värdet som tilldelats Down parameter till ett större antal så att rörelsen är snabbare.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (13228) gäller Microsoft Word 2013.