Vad är Cork Golv Kakel?

August 8

Cork golv är klinkers som är gjorda av kork ekar. När många människor tänker på kork, de första användningarna som kommer att tänka inkluderar kork styrelser som används för att organisera dokument och meddelanden i kontor och offentliga utrymmen, samt de runda proppar som används i vin och champagneflaskor. Som en golvprodukt dock kork golvplattor används ibland på ett sätt som är jämförbart med parkett och linoleum.

Det finns vissa fördelar med att använda korkgolvplattor. Eftersom materialet är en naturligt porös produkt, kan det hjälpa att dämpa ljudet. Som sådan är korkgolvplattor används ibland i områden där brusreducering är nödvändigt eller ganska bra. När korrekt installerad, kork golv är slitstarka och vattenavvisande.

En annan fördel med kork ombord kakel är att de kan vara till nytta när det gäller isolering. Precis som med den minskning av buller, kan temperaturen regleras med kork golv eftersom produkten är naturligt poröst. Temperaturreglering och isolering är viktigt för många människor, inte bara för att göra invändiga utrymmen beboe och bekväma. Det kan också vara mycket viktigt för att minska uppvärmning och kylning räkningar, som kan vara betydande för människor som bor i områden med extrema temperaturer eller områden där temperaturen varierar kraftigt. För många av samma skäl som korkgolvplattor används i privata bostäder och privatägda byggnader är de också används i offentliga byggnader som skolor, sjukhus, bibliotek och kontor.

Förutom kork golv, det finns också kork väggplattor. En av de främsta anledningarna till att människor använder kork väggplattor, andra än av estetiska skäl, är för akustiska ändamål. Cork väggplattor kan användas i områden som behöver isolera brus som produceras eller i områden som behöver skyddas från buller från externa källor.

För människor som är inriktade på att hjälpa miljön, hållbart skördade kork golvplattor och kork väggplattor finns tillgängliga. Dessa typer av korkprodukter skördas på ett sätt som inte inverka negativt på jorden och möjliggör nödvändiga återväxt. Företag specialiserade på ekodesign och grön design brukar erbjuda hållbara golv alternativ inklusive golv tillverkade av bambu, andra hållbart odlade och skördade skogen, och till och med återvunnet trä. Cork golv är bara ett av alternativen i denna grupp.

  • Cork golv har en stödjande och fjädrande yta.