Vad är en elektrisk Auger?

November 16

En elektrisk skruv är ett verktyg som används för att gräva hål, ofta för staketstolpar eller andra stora inlägg, samt för att gräva hål i isen för isfiske. Till skillnad från motordrivna skruvar, driver en elektrisk matarskruv av en elektrisk ström antingen från ett eluttag i hemmet, utanför ett bilbatteri, eller av en generator. De är mycket tystare än motoriserade skruvar, och de är mer tillförlitliga i kalla temperaturer, men de elektriska kraven för att köra en elektrisk matarskruv för någon längre tid är ganska betydande. De är inte lika stark som motoriserade skruvar heller, vilket innebär ett hål tar längre tid att borra med en elektrisk modell.

Skruvar använda en lång, spiralformad borr som vanligtvis är flera inches bred för att borra hål. Biten snurrar när skruven är inkopplad, gräva djupare i marken och samtidigt dra jorden uppåt ovanför ytan av hålet. De kan borra hål genom en mängd olika material, men de är oftast används för att borra hål i smuts eller is för isfiske. En elektrisk skruv är ett bra val för mindre jobb som staketstolpe hål gräva, eftersom effekten är betydligt mindre än för en motoriserad skruv.

Ice fiskare kan välja att använda en elektrisk matarskruv om en strömkälla är tillgänglig. Den elektriska Skruven är mycket tystare än motoriserade versioner, vilket innebär fisken kommer inte att skrämmas bort av ljudet av hålet som borras. Inga avgaser skjuter ut från skruven heller, vilket innebär skruven kan användas inuti trånga utrymmen såsom isfiske hyddor. Även om det kan ta lång tid att borra ett nytt hål eller flera hål i isen med hjälp av en elektrisk matarskruv, elektriska versioner är praktiskt för att återuppta gamla hål som kan ha fryst över. De används också ofta om bara 4:58 hål behöver borras, i motsats till 10 eller 20.

En stor nackdel med den elektriska matarskruven är dess beroende av en elektrisk strömkälla. Motordrivna versioner köras på gas, vilket innebär att de lätt kan transporteras till olika platser utan ett behov av en kraftkälla. Elektriska skruvar kommer alltid att behöva någon form av extern strömkälla. Mindre skruvar kan rinna av ett bilbatteri, men ihållande användning kommer att dränera bilbatteri och göra bilen maktlös. En generator kan användas för att köra skruven, men bär en generator runt kan vara besvärliga och begränsande.

  • En elektrisk skruv kan rinna av den elektriska strömmen från ett bilbatteri.
  • En is fiskare kan använda en electical augur att skära igenom isen.