Vad är Ortopediska Boots?

September 15

Ortopediska stövlar är en form av skodon som syftar till att lindra stress och lägga stabilitet för en annars bräcklig fot. Förutom att ge stöd, är de ibland bärs som en korrigerande anordning. Till exempel kan ortopediska kängor bäras temporärt för att tillfriskna från en fotskada eller operation. I vissa fall kan det vara nödvändigt att bära dem långsiktigt, eller till och med permanent. Diabetiker lider avancerad neuropati, till exempel, kan behöva bära ortopediska stövlar dagligen för att förhindra ytterligare nervskada eller riskera att förlora en eller båda fötterna.

Även om ingen modemagasin sannolikt någonsin har ortopediska kängor som måste-ha tillbehör, kan de vara svaret på många sjukdomar som orsakas av att bära chic skor. Till exempel, höga klackar och spetsiga tår tvinga kroppen att stå och gå i en onaturlig position. I själva verket finns ett antal problem som illasittande och stress främjande skor kan orsaka, såsom smärta i nedre ryggen, stressfrakturer på foten, fotled skador, och liktornar och förhårdnader. Med tiden kan även tårna deformeras-inte en mycket vacker bild.

Vissa yrken kan också sätta fötterna i riskzonen för skador. Konstant knästående, bockning, lyft, eller bara stå under långa perioder kan skada fötterna och bidra till knä och ben. Men många av dessa klagomål kan undvikas genom att bära kvalitet ortopediska skor i stället för de typiska finskor anses lämpliga för arbetsplatsen.

Däremot är ortopediska kängor och skor konstruerade för att stödja foten samt förbättra kropps anpassning. För en sak, är den främre sektionen bredare så att det finns utrymme för att rymma tårna bekvämt. Skaftet - den del av bagageutrymmet eller sko som sträcker sig till hälen - är typiskt styvare än den som finns på vanliga skor. Detta ger optimalt stöd och hjälper till att förhindra utvecklingen av hälsporre och försvårande ligament i hälen, ett tillstånd som kallas plantar fasciit.

Tyvärr har ortopediska skor fått ett rykte om sig som liknar "Frankenstein" skor. Även denna analogi kan ha varit sant i år tidigare, är det inte längre fallet idag. I själva verket finns det många företag som är specialiserade på att göra ortopediska skor som rivaliserande många konventionella sko stilar i utseende. För den delen, fullfjädrade ortopediska kängor, även om de är slitna på heltid, är oftast inte mer iögonfallande än vanliga mode stövlar.

Det bör också noteras att det finns vissa typer av ortopediska kängor som är utformade för att vara korrigerande eller rehabiliteringsenheter som ska bäras under begränsade perioder, till exempel över natten. Några av dessa liknar mer av en skena än en faktisk boot. I själva verket borde en del av dessa typer av ortopediska stövlar inte bäras medan promenader eller stående alls, om inte annat instruktioner av en fotvårdsspecialist.

  • Illasittande skor kan orsaka smärta i nedre ryggen.
  • Ortopediska stövlar ger optimalt stöd för människor som har plantar fasciit.
  • Illasittande skor kan orsaka stressfrakturer på foten.
  • En fotvårdsspecialist kan rekommendera ortopediska stövlar att ge bättre stabilitet till en person med ömtåliga fötter.
  • Diabetiker lider avancerad neuropati kan behöva bära ortopediska stövlar för att förhindra nervskada.