Vad är svarta nudlar?

November 8

Svarta nudelrätter finns främst i Schlesien, Spanien, Italien och Asien. Silesian svarta nudlar görs med potatis, potatisstärkelse och mjöl. De svarta Nudel recept av Spanien och Italien använder sig av bläckfisk bläck paket eller pasta som har färgats med bläckfisk bläck. I Kina är svarta nudlar gjorda av svart ris eller ormbunke rot.

Schlesien är ett historiskt område främst i sydvästra Polen, dels i Tyskland och Tjeckien. Det är känt för mattraditioner som påverkas av Polen och Tyskland. Schlesien är känd för kroppkakor, eller nudlar, som kallas kluski. Silesian svarta nudlar kallas kluski Czarne, vilket betyder "svart nudel;" eller kluski zelazni, vilket betyder "järn nudel." Nudlarna är gjorda med en blandning av potatis och mjöl som knådas och formas till plattade dumplings och sedan kokt.

Kluski har en gummiartad konsistens och kännetecknas av en inbuktning på den ena sidan. När potatisstärkelse läggs till de grundläggande ingredienserna, den kluski blivit något mörkare i färgen och kallas kluski Czarne. Kluski Czarne oftast serveras med kött och grönsaker.

Squid bläck Nudel rätter är populära i Spanien och Italien. Många bläckfisk bläck recept är för fisk och skaldjur, men grönsaksrätter är också förstärks av den salta ändå söt smak förlänas mat med bläckfisk bläck. Squid bläck svarta nudlar görs med mjöl, vatten och bläck och bläckfisk bläck paket används för att färga hela skålen. En liten paket av bläckfisk bläck ger tillräcklig färg för en fullständig pasta och skaldjur entree. Bläckfisk bläck pastarätter är också populärt i Japan.

Svarta risnudlar är gjorda av sorter av svart ris odlas i Asien. I Kina var svart ris gång kallade kejsarens ris, och konsumtionen av denna spannmål begränsades till adeln. Svarta risnudlar är seg i konsistensen och har en nötaktig smak. De kompletterar en mängd kött och grönsaksrätter. Dessa nudlar är höga i fiber och är en bra källa till järn och antioxidanter.

Kinesiska ormbunke root nudlar är gjorda av de starchy rötter örnbräken ormbunke. De torkade nudlar ser ut kvistar, och de är sällan tillgängliga utanför Kina. När kokta, ormbunke rot nudlar är en lila svart och har en liknande struktur som den svart ris nudel. Dessa nudlar serveras ofta kall i sallader och kastas med röd chili olja och vinäger. De kan garneras med strimlad maneter eller med remsor av råa grönsaker, nötkött och koriander kvistar.

  • Bläckfisk bläck lägger en salt men ändå söt smak till många skaldjur och grönsaksrätter.
  • Den Schlesien regionen är känd för sina kroppkakor, ibland även kallad potatis nudlar.
  • I många länder är svarta nudlar färgad med bläckfisk bläck.
  • I Kina är svarta nudlar gjorda av svart ris eller ormbunke rot.