Vad är Buttermilk?

August 13

Två olika mejeriprodukter bär namnet kärnmjölk, beroende på var i världen konsumenten. Traditionell eller gammaldags kärnmjölk är vätskan blir över efter kärning smör, och det är populärt i Indien och Sydostasien. Odlade kärnmjölk, produkten vanligt förekommande märkt med detta namn i amerikanska snabbköp, är en fermenterad mjölkprodukt. I båda fallen är det gräddig och rika, och båda sorterna kan drickas direkt eller tillsättas till bakning projekt.

Gammaldags kärnmjölk är långt tunnare än odlade och tenderar att vara blekare och surare än konventionell mjölk. Det skapas när smöret är spottas. Traditionellt skulle gårdar skumma grädden från toppen av färsk mjölk och samla det i en särskild behållare för kärning. Flera dagar ofta skulle gå innan det fanns tillräckligt med kräm för att pressa in i smör, och som ett resultat, skulle det sura något. Något gräddfil är lättare att pressa och ger en viss smak för smör att vissa konsumenter föredrar.

Efter kärning ades smöret avlägsnades och tvättades i kallt vatten för att avlägsna överskottet av mjölken innan den saltade för konserverande ändamål. Den vätska kvar i churn efter smöret togs bort kom att kallas "kärnmjölk" och kännetecknades av att vara rik, sura och sura i smaken, ofta med flingor av smör flytande i det. Denna sura, krämig dryck är berusad i många delar av världen, även om det är svårt att få i USA.

Odlade kärnmjölk skapas genom fermentering av mjölk så att mjölksocker förvandlas till mjölksyra, vilket orsakar mjölkproteiner att bli fast, eftersom de inte längre är lösliga i mer sura betingelser. Detta resulterar i bitar av material och en tjockare mjölk, kallas clabbering. Drycken är också mer syrlig än vanlig mjölk på grund av dess ökade surhetsgrad. Buttermilk kan pågå längre än vanlig mjölk, eftersom de sura förhållanden hålla skadliga bakterier från blomstrande. Gräddfil är skapad med en liknande process, med hjälp av grädde i stället för mjölk under jäsningen.

Många bagare använder odlade kärnmjölk i scones, kex, pannkakor, och andra liknande produkter på grund av den skarpa smaken det ger. Konsumenterna måste vara försiktiga med det, eftersom det är en syrad produkt. Även skadliga bakterier inte ska kunna trivas i det, om smaken är något av, är det bättre att göra sig av med kärnmjölk än att uppleva mindre gastrointestinal nöd på grund av herrelösa bakterier eller mögel.

  • I USA, är odlade kärnmjölk görs med hjälp fermenterad mjölk.
  • Kärnmjölk används ofta i bakning av scones.
  • Många bagare använder odlade kärnmjölk i pannkakor.
  • Pitcher av kärnmjölk.