Vad är involverad i Industrial Design Process?

December 24

Den industriella designprocessen omfattar främst utformningen av en design för en produkt och de olika steg i att få designen att bära frukt. Det finns inga gränser för vilka typer av produkter som kan skapas genom tillämpning av den industriella designprocessen, eftersom det beror helt på vad designers projekt försöker uppnå. Ibland syftet med konstruktionen är att hjälpa en viss kund för att uppnå produktion och design av ett koncept. Vid andra tillfällen, måste konstruktören hantera konceptualisering av produkten och alla nödvändiga forskning som krävs för att tillämpa begreppet till en viss användning.

Det första steget i den industriella designprocessen är i planeringsstadiet, vilket kan innebära input från klienten. Kunder som kontraktet tjänster av dessa designers brukar komma från olika branscher, såsom tillverkning, hälsovård eller konsumentprodukter. När klienten berättar designern syftet med bolaget i förhållande till produkten, kommer designern tillämpa denna information och alla andra tänkbara specifikationer till utformningen av produkten. Förutsatt att syftet med kunden är att skapa en produkt som sticker ut från de konkurrenter, kommer designern att använda denna information som grund för att skapa konceptet för produkten.

Till exempel, om man antar ett företag som tillverkar babyprodukter vill producera blöjor som är olikt allt erbjuds på marknaden, detta kommer att fungera som en kö för formgivarna att skapa något annorlunda. I det här fallet, den strategi klienten försöker uppnå är differentiering från andra liknande tillverkare. Som sådan kommer kunden och formgivarna vara nära involverad i processen att ta produkten genom de olika stadierna av idé tills produktionen av en prototyp. Om klienten inte är nöjd med någonting vid någon steg under processen, kommer han eller hon har möjlighet att be om ändringar som är inom anledning.

Ibland industriella designprocessen är initiativ av de designers som kan leta efter öppningar i olika branscher där deras kreativitet kan tillämpas mot skapandet av en produkt. En sådan produkt skulle kunna fylla ett behov i branschen, eller det kan vara en förbättring på redan befintliga produkter. Alternativt kan produkten bara sticker ut från de andra på grund av stilen, form eller färg.

  • Den industriella designprocessen inkorporerar tillverkning och andra planeringselement.