Vad är Cashew Cream?

May 29

Används ofta som ersättning för mjölkprodukter i vegan livsmedel, är cashew grädde krämig resultatet av att kombinera cashewnötter och vatten i en mixer. Cashew cream är enkel att göra och används ofta i desserter eller som kaffegräddkomponenten. Perfekt för vegetarianer, rå mat entusiaster och laktosintoleranta individer, denna kräm fungerar bra både i kokta eller bakade recept eller som en kyld topping för godsaker.

Cashew cream använder endast råa cashewnötter. Andra råa nötter eller frön, speciellt mandlar, kan också ingå i grädden. Även om det inte finns ofta i livsmedelsbutiker, kan förberedda grädde ibland hittas kommersiellt, särskilt i de butiker som är specialiserade på vegan eller råa livsmedel. Den kan också beställas på nätet.

För att göra cashew grädde, är nötterna först sköljdes, placerades därefter i kallt vatten och får ligga i blöt över natten. Alternativt kan de kokas i antingen vatten eller juice under några timmar innan den kyldes. Okokt cashewnötter har inte mycket smak själva, så beroende på vad krämen används för, andra aromer, som juice, kan tillsättas.

När cashewnötter har dränkts, de sköljas på nytt, sedan placeras i en mixer med färskvatten, där de blandas tills den är helt slät. Denna process tar vanligtvis flera minuter. Efteråt kan grädden ansträngd för att säkerställa eventuella kvar cashew bitar tas bort. Tjockleken på cashew grädde är extremt variabel, enbart beroende på mängden vatten till blandaren. Denna teknik gör en vanlig kräm idealisk för matlagning.

Om en mer smakrik kräm önskas, är cashewnötter blandas ofta med fruktjuice, solros eller kokosnötolja, och vanilj. Vissa recept kan avstå från juice och olja, och förlita sig enbart på vanilj att lägga arom. Om fruktjuice används för att koka cashewnötter, emellertid, är det vanligtvis kvarhålles för användning i blandningen.

Socker, efter smak, kan sättas till blandningen. Andra kryddor, såsom kanel eller ingefära, kan också inkluderas. Smaksatt cashew kräm används oftast som en dessert toppning eller som en kaffegräddkomponenten.

Cashew cream är rikare än sojamjölk, en populär vegan mejerialternativ. Det fungerar också bättre på matlagning eller bakning, särskilt i minskningar, eftersom det beter sig mer som mjölk eller mejerigrädde. Till skillnad från sojamjölk, cashewnötter kräm innehåller mycket fett, vilket är vad som ger den dess krämig konsistens. Vid uppvärmning förångas vattnet lämnar fettet bakom, precis som mejerigrädde. Sojamjölk innehåller något fett, så denna process uppstår inte.

  • Cashews.
  • En sked cashew grädde.