Vad är en amerikan Saddlebred?

June 1

Den amerikanska Saddlebred är en unikt amerikansk hästras som är känd för sina pråliga gångarter. Dessa hästar är eleganta, mycket elegant, och berömt förgäves; när i ringen, Saddlebreds tenderar att prestera till en hög nivå, ofta locka en hel del uppmärksamhet. Förutom att vara flashig, är amerikan Saddlebred Horse också vänlig, godmodig, och mycket anpassningsbar till ett brett utbud av ridning stilar och discipliner, vilket gör dessa hästar populärt med ryttare från olika bakgrunder.

Dessa hästar härstammar från de lätta fritidshästar förts till Amerika från England på 1700-talet. Genom 1800-talet, hade uppfödare i Kentucky utvecklat sin egen distinkta ta på dessa europeiska hästar, avel en häst med pråliga gångarter, uthållighet och en mycket attraktiv konforma. Ursprungligen var dessa hästar kallas Kentucky Saddlers. Senare var de kända som amerikanska ridhästar, och så småningom namnet "American Saddlebred" antogs för denna hästras.

Saddlebreds är gaited, vilket innebär att förutom den välbekanta promenad, trav och galopp, de är också naturligt förmåga att uppvisa andra gångarter, en fyra taktslag långsam gångart som är som en ambling promenad och racket, en fartfylld, hög -stepping gångart som ofta visas i Saddle Seat tävlingar på hästshower. Förutom att vara spännande, dessa gångarter är också bekväma att sitta, på grund av den strömmande rörelsen av hästens kropp.

De flesta amerikanska Saddlebred hästar är brun, fux, vik, eller svart, men andra färger är tillåtna. Dessa hästar är muskulös, med sluttande axlar och muskulösa bakbenen. De är också kända för sina långa, flödande svansar, som ofta hålls bundna upp i stallet, så att de kan växa till otroliga längder utan att fastna eller dras på marken. Saddlebreds är vanligtvis kvar unbraided för konkurrensen att visa upp sina streaming man och svans.

Dessa hästar var ursprungligen fötts upp för nöje ridning och gårdsinspektioner. Idag, Saddlebreds rids och körs i en mängd olika discipliner, dyka upp i Saddle Seat tävlingar, som jägare / hoppare i dressyr, och som parad fästen, där deras graciösa gångarter är särskilt väl lämpad. Saddlebreds också rids enligt Western klibb.

Den amerikanska Saddlebred ofta ridit med sina svansar "som" med hjälp av en speciell del av sele som stöder och svansen, snarare än att låta det rinna rakt ner, som är naturligt. Vissa människor tycker att utseendet på en uppsättning svans estetiskt tilltalande, och vissa hästar är ens "hack" med ett kirurgiskt ingrepp som gör det möjligt för dem att utföra sina svansar ännu högre.