Vad är Hasty Pudding?

March 29

Hasty pudding är en maträtt gjord av matlagning knäckt spannmål i mjölk eller vatten tills de bildar en tät massa, som havregryn eller gröt. Den är enkel och billig att tillverka, och även mycket fyllning. I den 17: e genom 18-talen, förhastade pudding var en gemensam frukost för de fattiga, eftersom det var lätt att göra och skulle bränsle kroppen tills lunch. I modern användning används termen "förhastade pudding" mest förknippas med en viss typ av förhastade pudding gjord i amerikanska kolonierna, med hjälp av majs och vatten.

Beroende på kock eller nationen, kan göras hastig pudding på ett antal sätt. I koloniala Amerika, blev det ofta görs med marken majs, eftersom det var riklig och billig. I Storbritannien var förhastat pudding gjord med havre eller andra spannmål. I antingen fall skulle säden knäckas i en kvarn innan de kokta och saltade under tillagningen. Typiskt används en mycket stor sats av hastig pudding gjord i en tjock vattenkokare eller kastrull.

Trots namnet är förhastat pudding konstruerad att kokas långsamt. I ett hem med en vedspis, kunde en kastrull med förhastade pudding lämnas på spisen över natten för att koka sakta tills morgonen, så länge det rördes regelbundet. Många recept för en vanlig spis topp kallas också för lång, långsam tillagning, vilket skulle ha brutit kornen ner i en gröt. Om kokta snabbt, har förhastat pudding en mer seg konsistens. Omrörning är avgörande, men den hastiga pudding är beredd, att hindra den från att förvandlas till en cementliknande massa limmas på botten av krukan.

Traditionellt är ett sötningsmedel som honung, lönnsirap, melass eller socker blandas in förhastade pudding. Skålen serveras varm, och om det inte är tillagad med mjölk, mjölk eller grädde kan finnas på bordet för att användas som garnering. En behållare av sötningsmedel kan anges också, ifall förhastade pudding inte kryddat smak. Andra ingredienser som nötter och torkad frukt kan läggas om diners känner exotiskt.

I vissa regioner är förhastat pudding svalna i en tjock platta, som polenta. Den hastiga pudding kan skäras i klyftor och insvept eller kilarna kan vara stekt för extra smak. Denna behandling av förhastade pudding var vanligare i koloniala Amerika.

  • Honung kan användas som ett sötningsmedel för hastig pudding.
  • Hasty pudding görs genom kokning spruckna spannmål, som havre, i mjölk.
  • Melass, en av ingredienserna i förhastade pudding.