Vad är en helikopterplatta?

April 1

En helikopterplatta är en plats där en helikopter på ett säkert sätt kan landa. I större städer kan en helikopterplatta vara placerad på taket av en byggnad. På landsbygden kan man vara vanligen i en glänta fri från luftledningar och träd. Helikopterplatta är lätt identifieras av ett stort "H" inuti en cirkel på landningsytan.

Helikoptrar kan starta och landa i ett minimum av erforderliga utrymmet. Detta gör dem särskilt viktigt för akuta flyg, såsom till en olycksplats eller katastrof. Den största och farligaste hindret helikoptern tvingas övervinna finns hinder i landningsområdet. När du flyger på natten, är helikoptern särskilt sårbara för osedda luftledningar samt oupptäckta styrtrådar på marken.

Många större hotell, sjukhus, företag och även fabriker har en helikopterplatta. Helikopterplatta gör akuta och även rutin helikopter resor ett tidsbesparande alternativ för dem. Stora utomhus arenor såsom bil- och hästkapplöpningar, konserter och andra idrottsevenemang har ofta en eller flera Helipad stationer tillgängliga för VIP och räddningstjänsten.

Kanske den första helikopterplatta designades och byggdes i Korea under Korea konflikten. Detta var den första amerikanska kriget att använda helikoptern för att evakuera sårade från frontlinjen slagfältet till Mobile Army Surgical Sjukhus eller MASH heter. Helikoptern krediterades för att rädda tusentals soldater på båda sidor som inte skulle ha gjort det till sjukhuset i tid med hjälp av konventionella transportsätt. Den bergiga och förrädisk terräng Korea gjorde en perfekt testbana för helikoptern.

Helikopterplattor blev stora bitar av transporter i andra efterföljande krig också. Vietnamkriget blev kanske den största utbyggnaden av helikoptrar någonsin. Används för att färja trupper och förnödenheter till och från de olika fronter, chopper piloter blev mycket skicklig på att få helikoptern in och ut ur trånga - ofta tar inkommande skott hela tiden de var på plats. De helikopterplattor hjälpte piloter att snabbt identifiera var att landa.

Byggnader och fält är inte de enda platser som en helikopterplatta kan hittas. Många stora fartyg, både kommersiella och privata, har en avsättning för landning en helikopter ombord. Militära fartyg använder helikoptrar för räddningsfordon och har ofta mer än en stationerad ombord. Privata yachter använder helikoptern till shuttle in gäster samt att erbjuda transport för ägarna bör en affärsmöjlighet uppstår eller önskan att helt enkelt gå sightseeing.

  • Helikoptrar kan landa säkert på helikopterplattor.
  • Räddningshelikoptrar landar ofta på helikopterplattor som finns på tak och på landsbygden.