Vem är John Steinbeck?

April 29

John Steinbeck, född John Ernst Steinbeck i februari 1902, var en av de mest kända och lästa amerikansk författare av 20-talet. Steinbeck, som dog den 20 december 1968 såg aldrig sin 70-årsdag. Även fortfarande var han en oerhört produktiv författare som skrev i ett antal olika former. Trots att han publicerat ett antal längd romaner såsom T han Vredens druvor och Öster om Eden, är han också krediteras med att utveckla play-novella formuläret. Play-noveller är korta romaner som är tänkta att översätta lätt från sidan till teatern.

Under sin karriär vann Steinbeck två otroligt prestigefyllda litterära utmärkelser. Vredens druvor, som publicerades 1939, tilldelades Pulitzerpriset. 1962 blev Steinbeck hedrades med Nobelpriset i litteratur för kroppen av arbete som han hade producerat. Hans romaner var så älskad att många av dem var anpassade för Hollywood filmmanus. The Pearl, Cannery Row, East of Eden, och Vredens druvor allt gick på att bli Hollywoodfilmer. I själva verket, Steinbeck gjorde några skriver specifikt för Hollywood. År 1944 blev han nominerad till en Oscar för bästa berättelse för Alfred Hitchcockâ € s Livbåt.

Steinbeck har hedrats som en stor empathizer med den vanliga människan, särskilt den migrerande arbetstagaren. Vredens druvor, till exempel, är en bok som utspelar sig under den stora depressionen. Det följer resan av Joad familjen, sharecroppers som tvingas lämna sin mark när det blir karg grund av stormbyar. I denna roman, visar John Steinbeck många överträdelser som arbetarklassen upplevt under den stora depressionen.

I sin pjäs-novell Möss och Män, John Steinbeck skil ömt två reser ranch arbetare som försöker spara tillräckligt med pengar så att de kan köpa sin egen gård. I denna bok, Steinbeck sympatisk både med arbetaren och den svåra situationen för de psykiskt sjuka. Möss och Män, en av de mest kända romaner skriven av John Steinbeck, har gjorts till en film tre gånger.

Reser med Charley: In Search of America, en annan berömd bok av John Steinbeck, är en av hans enda facklitteratur publikationer. Boken krönikor authorâ € s resa runt i USA i sin husbil lastbil, tillsammans med sin hängivna pudel Charlie. Travels med Charlie porträtterar en igenom, om ibland melankoli, porträtt av USA i början av 1960-talet.

  • John Steinbecks "Vredens druvor" följer en familj tvingas flytta från karga marken orsakade av stormbyar.
  • John Steinbeck är fortfarande en av de mest kända och lästa amerikanska författarna till 20-talet.
  • Många av John Steinbecks romaner anpassades till filmmanus.