Hur väljer jag det bästa Violin Chin Rest?

May 14

En väl utrustade fiol hakan vila ger stabilitet och komfort till spelläge. Processen att hitta en bra haka resten är ofta en av försök och misstag, men att veta skillnaderna mellan typer och vad som gör en bra passform kommer att skära ner på den tid och ansträngning i denna process. För att avgöra vilken hakan vila passar bäst, bör du överväga vilken stil av hakan vila du vill, krökning att den ska ha och om den kommer att behöva rymma en hiss, som är en kil av falskartong monteras under hakan vila.

Först bestämmer om du behöver en generell slutartikel hakan vila eller en haka vila som sitter till vänster om slutartikel. Yngre violinister och de som har ovanligt korta armar eller smala axlar kan ha nytta av en generell slutstycke hakan vila. Denna typ av hakstöd positionerar mitt på fiol närmare den vänstra axeln, något minskande avståndet vänster arm måste nå för att spela instrumentet. De flesta spelare, dock finner att en haka vila till vänster om slutartikel är bekvämare.

Nästa, anser krökning av fiol hakstödet. Violinister som har bonier käkar kräver mer definierade kurvor, medan spelare som har fleshier käkar passar ofta bättre med en lång, låg ås. Korrekt krökning minskar sannolikheten för att utveckla tryckpunkter eller sår längs käken.

Slutligen måste du bestämma om du behöver en haka vila som kommer att rymma en hiss. Hissar vanligtvis mäts i millimeter och är dimensionerade 5-25 millimeter. En 5-millimeters lyft passar under någon standard fiol hakan vila hårdvara, men längre halsade violinister kan upptäcka att de kräver viola hårdvara för att säkra sin hakan vila och hiss.

En felaktigt Monterad hakan vila kan orsaka hud sår och muskelansträngning. Även dålig hållning eller en dålig axel vila kan också bidra till muskeltrötthet, ha rätt hakan resten bidrar till att du kan hålla dina violin handsfree med ingen smärta i rygg, nacke eller axlar. En riktig hakan vila också kommer att minska risken för att utveckla spelman hals, ett tillstånd där bakterier eller svamp som ansamlas på instrument orsaka sår på halsen och käken.

Även om den rätta passformen är den överlägset viktigaste faktorn när man väljer en fiol hakan vila, finns det några andra saker att tänka på. Chin vilar att klämma över slutartikel istället för över basen av instrumentet är mindre benägna att skada de tunna lönn revbenen. Om du har känslig hud, kan du behöva välja en haka vila som har allergivänliga metall eller plast hårdvara. Slutligen är de flesta hakan vilar utformade för att matcha trä eller plast av greppbrädan och stämskruvarna i instrumentet. Dessa vanligtvis är gjorda av ebenholts i högre kvalitet instrument, men ljusare träslag också kan användas för ett annorlunda utseende.

  • Yngre violinister kan dra nytta av fördelen av en generell slutartikel stil hakan vila.
  • Felaktigt passande hakan vilar kan orsaka sår och muskelspänningar när man spelar fiol.
  • Violin hakan vilar ger komfort och stabilitet till artister när man spelar.