Vad är Hardscape design?

April 15

I landskaps termer, hänvisar hardscape designen typiskt utomhus landskaps utom växter och grönska. Dessa element omfattar vanligen stödmurar, stenvägar och fontäner. Mer avancerade konstruktioner består typiskt av sommar kök, äta paviljonger och trädgårdsmöbler. Hardscape designen blir mer och mer populärt, och många landskaps företag erbjuder hardscaping som en del av ett komplett landskapsarkitektur paket.

Landskaps var en gång vara en mycket smalt område, i allmänhet innebär att plantering och skötsel av gräsmattor och trädgårdar. För dem som har råd prislappen, moderna landskapsarkitekter erbjuda mycket mer i vägen för friluftsliv. Ett växande antal konsumenter söker hardscape design som en del av en total landskaps kontrakt. Detta gäller särskilt med nya hem konstruktion, där extrafunktioner såsom grill gropar och sommar kök kan lägga till en hel del av värde för priset på ett hem.

Hardscape design är oftast billigare och kan uppnås snabbare i nya hem konstruktion. Detta beror på det faktum att hela konstruktionen kan genomföras utan att man behöver ta bort eller transplantation befintliga landskapsarkitektur. Implementera hardscape design i redan befintliga trädgårdar kan resultera i en hel del pengar som spenderas för att spara befintliga landskapsarkitektur.

Några av de mer prisvärda element som erbjuds i hardscaping inkluderar stenvägar, trädgårdsmurar och bänkar. Dessutom är åtgärder, fontäner och enkla stenbänkar betraktas gemensamma komponenter i hardscape design. Vissa husägare kanske kan installera dessa delar på egen hand, utan behov av en landskapsarkitektur konsult.

Svårare typer av hardscape designen inkluderar stödmurar och utomhus paviljonger. Stödmurar som inte är korrekt konstruerade ofta får inte hålla upp med tiden. Problem från dåligt konstruerade stödmurar kan innefatta vattenavrinning och jorderosion. Äta paviljonger såsom sommar kök och utomhus verandor är jobb som de flesta husägare inte kan åstadkomma på egen hand. Landskaps företag som installerar dessa strukturer använder typiskt entreprenörer med bakgrund och erfarenhet som krävs för jobbet.

Hardscape designen är också vanligt förekommande att skapa utomhuspooler och dammar. Denna typ av landskapsarkitektur omfattar normalt installationer av stenar och block som skall göra anläggningarna ser ut en del av det naturliga landskapet. Vattenfall gjorda av staplade sten är en annan populär komponent i hardscaping. Dessa vattenfall installeras ofta vid poolen kanter eller som en bakgrund för trädgårdsdammar.

  • Även svårt att bygga, kan en stödmur i olika attraktiv design.
  • Hardscape konstruktion är användbar för att skapa uteplatser.