9 sätt att göra sociala Collaboration Pay Off

November 7

Varje teknik initiativ bedöms av sin payoff. Men visar avkastningen på investeringar för social samverkan kan vara en utmaning. För en sak, när det sociala samarbetet är en del av en organisatorisk förändringsprocess bör tekniken vara den faktor som får äran för positiva resultat, eller de människor som avrättade strategin? Här är några saker att tänka på för att se till att dina sociala insatser samarbets löna sig.

Börja med ett syfte

Social samarbete programvara har ibland varit ett offer för sin egen marknadsföring: den dynamiska, intuitiva teknik som ". Kommer att bryta ner alla interna avdelningar inom ett företag och göra alla arbeta tillsammans bättre" I de olycksaliga fall är kontraktet undertecknats, den mjukvara distribueras, och inget väldigt dramatiskt händer. Dessa exempel kan klassificeras som misslyckanden även om de verkligen misslyckats är svårt att säga, med tanke på att de hade aldrig mycket specifika mål i första hand.

Skillnaden mellan dessa exempel och de mest imponerande framgångar tenderar att vara fokus - eller bristen därav.

Accelerera försäljningen

Varje företag gillar intäkter. Om du kan lista ut hur man gör kassaringen, inte bara kommer du få poäng för din strategi för social samverkan, men du kommer att ha åstadkommit något för företaget. Men hur är en intern användning av sociala teknik kommer att driva försäljning? Är inte det mer roll sociala medier marknadsföring?

Social samverkan ger ett annat värde på försäljningsprocessen. Du kan använda andra tekniker för att öka medvetenheten och generera leads genom sociala medier marknadsföring, men interna sociala samverkan bevisar mest värdefulla där ditt mål är att ge en bättre helhetslösning än dina konkurrenter.

Till exempel kan de sociala samarbetsverktyg minska den tid som krävs för att ta fram ett förslag och samtidigt öka affären-win rate. I en verksamhet där varje förslag måste anpassas till kundens behov, har du en verklig fördel från möjligheten att utnyttja relevanta experter inom företaget och hitta människor som har specifik kunskap om mål kund.

Social samverkan ger också ett bättre sätt att samla en grupp samtidigt som man eliminerar ineffektivitet, såsom missade e-postmeddelanden och kaotiska Svara Alla meddelandetrådar.

Rikta marknadsföring och försäljning

Marknadsföring och säljteam verkar aldrig anpassas så bra som de skulle kunna vara. Förutom allmän varumärkesbyggande aktiviteter, genererar marknadsföring leder för säljteamet. Säljteamet omvandlar ledningarna i slutna erbjudanden. Åtminstone är det hur processen är tänkt att fungera.

Istället, marknadsföring och försäljning ibland avveckla käbbel över vems fel det är när försäljningen misslyckas. Ingen teknik kommer magiskt bryta ner kulturella och organisatoriska hinder. Dock kunde ett steg mot bättre samordning att göra medlemmarna i varje grupp mer medvetna om varandras verksamheter.

Mekanismen sociala samverkan av följande personer och grupper är ett sätt för säljare att hålla koll på - och ger tidigare feedback på - marknadsföringsinitiativ, hjälpa trimma dem att rikta rätt målgrupp. Marknadsförare utveckla nya kampanjer kan få mer insikt i framgångar och frustrationer säljteamet, vilket leder till bättre inriktning av framtida kampanjer. Visst måste en del av denna informationsinsamling och marknadsanalys fortfarande komma från formella processer, vilka sociala samarbetet tillför är den mänskliga dimensionen - anslutningen med personen bakom siffrorna.

Säkerhetskopiera kundservice

Många kundservice och supportorganisationer Fielding sina egna sociala samhällen där de interagerar direkt med kunderna. Men att nå dessa externa mål kräver också intern samverkan. När callcenter eller contact center blir en fråga det kan inte svara, kan ett samarbetsnätverk vara nyckeln till att lokalisera svaret, oavsett om den finns i ett dokument eller bara i huvudet av en ämnesexpert.

Social samverkan kan också vara användbart inom service och support team för att utbyta tips om hur man svarar på taggiga frågor eller hantera svåra situationer, samt bedriva operativ effektivitet.

Skapa nya produkter

I ett socialt företag är innovation allas verksamhet, och produkt skapelse är en del av detta. Nya framgångsrika produkter är aldrig arbetet av en person. En träff hemelektronik produkt kan börja med en persons inspirerad design, men för att få den byggd, den personen måste övertyga andra om sin briljans. Att laget behövde då att samordna med tillverkning, logistik, försäljning och högsta ledningen för att få ut produkten på marknaden i rätt tid, till rätt pris.

Om social samverkan gör att processarbetet bättre och snabbare kommer payoff vara tydlig.

Öka produktiviteten

Inom varje företag finns det "interaktionsarbetare" vars jobb består av fynd, skapa och kommunicera kunskap. Social samverkan har potential att spara tid - men bara om den används konsekvent. Om 90 procent av medlemmarna i ett team håller fast vid att använda e-post, även för ett gemensamt arbete där de sociala verktygen klart skulle vara bättre, kommer payoff inte förverkligas. Om försäljningen omfattar social samverkan, men marknadsföringen inte, då samordning mellan de två kommer inte att ske.

Stoppa tidsödande aktiviteter

Om målet är att göra de anställda mer effektiva, borde du titta på vad arbete de kan sluta göra. Till exempel, om du införa sociala samarbetet som ett alternativ till traditionella e-postsändlistor, men du lämnar sändlistor på plats, kan teamen avveckla slösa mer tid navigera fram och tillbaka mellan de två kommunikationssätt. Detsamma gäller för dokumentdelning, projektplanering, och många andra aktiviteter.

Du måste se till att den sociala samarbetsmiljö som du ger verkligen mer produktiv. Ibland är det inte vara. Å andra sidan, där det gamla sättet att arbeta klart inte är så produktiv, pressa hårt för att sätta stopp för det.

Förbättra medarbetarnas engagemang

Affärs forskning visar rutinmässigt att endast 25 procent till 30 procent av de anställda i den genomsnittliga bolaget är aktivt engagerade i sitt arbete - vilket innebär att de bryr sig om organisationen och deras bidrag till dess framgång och tror att de kan göra en skillnad. Resten är antingen gå igenom hela proceduren eller aktivt urkopplad: det vill säga, de har förlorat all tro på organisationen och skulle gärna lämna vid det första tillfället.

Förbättrad engagemang är en av de viktiga "mjuka" fördelarna med sociala samverkan eftersom det hjälper medarbetarna se hur vad de gör passar in i större hela organisationen. Även informella "vattenkylare" diskussion om det sociala nätverket om sport och barnen kan bygga starkare nätverk, vilket gör medarbetarna känna större samhörighet med sina medarbetare.

Den arbetsrelaterade innehållet är ännu viktigare eftersom det bidrar till den totala kunskapsbasen i bolaget, men det betalar också ut för individer. Ges möjlighet att dela information om deras arbete och övervaka aktiviteten hos andra, de bygger medvetenhet om sina framgångar och frustrationer samtidigt som du får medvetenhet om vad andra tänker och gör, inklusive andra utanför sin närmaste krets.

Bryt ner silor

I affärer, silos är organisatoriska enheter som är isolerade från andra delar av organisationen. Information inom silor delas upp och ner i organisationen, men inte horisontellt. Människor inom olika silos kan brottas med liknande problem men aldrig vet om varandras arbete. Implementera ett gemensamt samarbetssystem socialt kan vara ett sätt att bryta ner dessa gränser.