Vad är en laser kam?

March 24

En laser kam är en kam som, även om de används på liknande sätt som en vanlig kam, utsänder ljus från en låg nivå laser. Ljuset från kammen är tänkt att förhindra håravfall eller för att gynna hårtillväxt. Användning av denna enhet är något kontroversiellt, eftersom resultaten varierar från person till person.

Den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration (FDA) har godkänt användning av laserkammar som en form av ljusterapi. Godkännande från FDA innebär att tester av dessa kammar har visat relativt säker med få eller inga skadliga biverkningar och att åtminstone några individer har sett positiva resultat med sitt hår. Detta är inte samma sak som en garanti för att den här enheten kommer att fungera för alla. I själva verket har läkarna påpekade att även om lasrar kan stimulera befintliga folliklar, kan de inte skapa nya och därmed inte kan åtgärda håret tunnhet eller skallighet som är resultatet av en brist på friska folliklar i huden. De har också hävdat att, av denna anledning, är laserkammar används bäst som en förebyggande håravfall behandling innan gallring är allvarlig.

Trots kritik, laser kammar är populära eftersom, till skillnad från andra behandlingar håravfall, de är icke-invasiv. De har inte heller innebära kemikalier. Även om vissa modeller kan köra in i tusentals dollar, låg- till mitten-grade-modeller kan kosta mindre än vad man skulle kunna spendera på krämer, schampo eller andra förfaranden med tiden. Förespråkare av dessa kammar har hävdat att de kammar har förmågan att försiktigt öka blodflödet till hårsäcken, vilket bidrar till hälsa av follikeln och därmed hårväxt. Överföringen av hår kammar är också en tillgång.

Både kvinnor och män kan använda en laser kam, även om enheten har utvecklats och FDA-godkänd för män. Enheterna är utformade för att användas regelbundet, upp till två eller tre gånger per vecka. Varaktighet sessioner beror på hur många lasrar kammen har, liksom intensiteten av dessa lasrar.

En laser kam är avsedd att användas i hårbotten. Ändå har läkare experimenterat med att kombinera laser kam användning med andra håravfall rättsmedel som krämer på andra hud sektioner såsom de som associeras med skägg. Dessa studier har gett lovande resultat, men eftersom så många variabler är inblandade med hårväxt, kan läkarna inte erbjuda en garanti för att en patient att håret absolut kommer att växa.

  • En laser kam hävdar att främja hårväxt och förhindra håravfall.