Vad är en Catering kontrakt?

October 31

En cateringavtal är en form undertecknats mellan en hyra parti och ett företag som utför catering. Den innehåller vanligtvis detaljerad information om vilken mat och dryck kommer att serveras, liksom tidpunkten för händelsen och hur länge mat och dryck kommer att finnas tillgängliga. Det finns oftast monetära avtal som specificeras också.

Båda parter arbetar vanligtvis tillsammans utarbeta kontraktet. Många kontrakt är skrivna av en part och som undertecknats av en annan, medan ett kontrakt catering är till stor del ett gemensamt avtal av leverantören för att leverera en händelse eller sammankomst med efterfrågade tjänster. Anges i avtalet är funktions detaljer såsom typ av händelse, plats, datum, tid och annan relevant information.

Kontraktet innehåller ofta detaljerad information om vad som ska serveras, från aptitretare och en varmrätt till soppor, sallader och desserter. Det kommer också att ange om måltiden serveras sittande eller buffé, och ange huruvida matleverantör kommer att ge brickor av livsmedel som cirkulerar bland publiken.

Den cateringföretag kan eller inte kan ge alkohol och drycker för händelsen samt livsmedel. Specifika dryck förfrågningar, tillsammans med mängden flaskor, burkar eller behållare, anges ofta. Dessutom kan det finnas andra blandning eller förslutning av avgifter som ska tas ut, och företaget får eller inte får leverera en bartender. Om matleverantör inte tillhandahåller drycker, kan detta också anges i cateringavtal.

Mer än maten kommer cateringavtal även omfatta kostnader som partiet håller evenemanget kommer att gå att betala; det är oftast per capita. Kostnaden för vissa färska artiklar kommer att fluktuera, och många storkök kommer att tillåta sina kunder att ange ett högsta pris som skall betalas med en begäran om att samråda om priset går över det. I gengäld är det matleverantör ofta försedda med en allmän, om inte exakt rösträkning om hur många människor som kommer att serveras. Beroende på vilken typ av matleverantör, kan det finnas information om table tjänst som kommer att tillhandahållas liksom bestick, tallrikar, dukar och andra fysiska objekt som ska levereras.

En cateringavtal har i allmänhet att det införs vissa viktig information standard, oavsett vad resten av kontraktet ser ut. Avbokning information generellt ingår, som indikerar hur långt innan evenemanget anställnings parten måste häva avtalet och vilka påföljder kommer att uppstå, liksom de senaste datum ändringar kan göras till någon del av mat och dryck service. Många storkök kommer att kräva en deposition, med information som tydligt anger vad som fortfarande skyldig och hur länge den hyra parten måste betala mellanskillnaden. Många cateringavtal har också en inbyggd klausul som säger vad som kommer att hända med den extra mat och dryck, samt ange vad som ska göras om händelsen går längre än avsett eller fler gäster närvara.

  • Funktions detaljer bör ingå i ett avtal catering.
  • En buffé som inrättats av ett företags matleverantör kan innefatta en salladsbar med färsk frukt och grönsaker.
  • Den corkage avgift på en BYOB anläggning täcker kostnaden för att kunna använda sina glasögon och inställningar.
  • Corking avgifter kan variera kraftigt från restaurang till restaurang.
  • En cateringavtal kommer ange om måltiden serveras buffé eller som en serveras middag.
  • Den cateringföretag kan eller inte kan ge alkohol och drycker för händelsen samt livsmedel.