Vad är en manuell tandborste?

April 5

En manuell tandborste är ett tandrengöringsanordning som drivs via fysisk energi från användaren utan batteriassistans. I motsats till elektriska tandborstar som hjälper användaren med batteridrift, manuella tandborstar har inga batterier eller mekanik. Det finns två grundläggande typer av manuella tandborstar: traditionella och engångs.

Det finns hundratals olika tandborstar på marknaden. Den manuella tandborste avser tandborstar i konventionell mening. Manuella modeller fortsätter att vara valet för majoriteten av befolkningen. Medan nyare modeller av elektriska tandborstar in på marknaden varje månad, de grundläggande principerna för den manuella modellen förbli densamma.

Några av fördelarna med en manuell tandborste är deras portabilitet, låg kostnad, och grepphandtagen. Att förlora en manuell tandborste är inte så katastrofalt som förlora en elektrisk tandborste, vilket kan kosta runt $ 50 $ (USD). Manuella tandborstar kan kosta allt från $ 1 USD till $ 10 USD och uppåt beroende på märke och bygga. Vissa modeller inkluderar tillägg som inbyggda tandpetare eller väskor.

Manuella tandborstar kan köpas nästan överallt från närbutiker till stormarknader till apotek. Det finns olika vikter av borst på tandborstar, från hårt borst till mjuk pensel eller någonstans i mitten intervallet. Hårdare borst är kända för att angripa plack bättre men kan också vara hårdare mot tandköttet. Personer med känsliga tandkött bör välja mjukare borst och specialiserad tandkräm.

Engångs tandborstar används vanligtvis av kommersiella tjänstebranscher. Hotell beviljar ofta gäster en kompletterande disponibel tandborste. Dessa borstar är lätta och billiga. De produceras i stora mängder. Engångs tandborstar har oftast hårdare borst eftersom materialen i högre prisklasserna borstar mjukare kvalitet kan bli dyrt.

Den gemensamma konsument kan också köpa förpackningar av engångsborstar vid större butiker. Dessa borstar kan vara svårt att manövrera på grund av deras genomskinliga handtag av tunn plast. Även om de inte rekommenderas för rutinmässig användning, de är bra för resor eller hotellets gäster som har glömt sina. Om köps i mindre mängder, de kommer förpackade i plast. Större mängder för kommersiella återförsäljare kommer i stora lådor, individuellt förpackade.

Det är viktigt att hålla manuell tandborste ren som det är ett paradis för bakterier. En manuell tandborste nytta av att tvättas med tvål eller desinfektionsmedel en gång per vecka. En skyddande redovisade röret är ett bra sätt att hålla borsten från locka skjutande bakterier. Fallet fungerar också bättre när rengöras minst en gång per vecka.

  • En manuell tandborste är drivna utan batteri assistans.