Hur man mäter tyg för att göra Gardiner

October 19

Göra dina egna gardiner är inte så svårt. Du börjar med att välja ett tyg och beslutar hur mycket att köpa. Tyget är vävt i flera konventionella bredder: 36 tum; 42-45 inches; 54, 58, och 60 inches; 75, 90, och i vissa fall, 105-110 inches. De smala bredder är vanligtvis reserverad för kläder; Men några underbara etniska tyger är 36 eller 45 inches bred.

Tyget bult, eller hangtag på en cylinder bult, är där tillverkaren listar all information du behöver veta om tyget, inklusive fiberinnehåll, tyg bredd, och om tyget förspolats. Mönster-repeat längden visas på bulten eller cylinder tag också.

Om tyget du gillar är tillverkad av naturliga fibrer eller en blandning med naturliga fibrer, och har inte förspolats måste du tillåta viss inledande krympning vid beräkning hur mycket tyg du behöver. För att vara på den säkra sidan, om du gör ett projekt som behöver mycket tyg - en soffa möbelöverdrag eller ens en mycket lång eller bred par draperier - addera en extra 3 meter för att rymma krympning är en bra idé.

Denna snabb överblick på mätning kan hjälpa dig att räkna ut hur mycket enfärgad eller små-print, oriktat utskrifts tyg du behöver för en grundläggande fönsterpanel.

Den totala mängden av tyg som du behöver för ett fönster behandling beror på din behandling s färdiga dimension, inte din fönsterkarm, eftersom de flesta behandlingar sträcker förbi ramen.

Till att börja beräkna yardage för ditt fönster:

 1. Mät din fönster behandling bredd.

  Du bestämmer var din behandling förlänger - till kanten av ramen, 1 tum utanför ramen, eller till och med 3 eller fler inches, beroende på vilken look du är ute efter. Mät från kanten av förlängningen på ena sidan till kanten av förlängningen på andra sidan av fönstret. Dela upp totalt i hälften om din behandling kommer att separera i mitten.

  För de flesta behandlingar som kräver fyllighet, behöver tyget för din bredd skall vara 2-1 / 2 gånger bredden av denna mätning.

  Lägg 2 inches om du planerar att ha halv-tums sido fållar, 4 inches om du planerar att ha 1-tums sido fållar.

 2. För din längd, mät från toppen av din monterade stav eller stolpe till där du vill att din behandling till slut (vid tröskeln, halvvägs under tröskeln, till golvet, eller längre).

  För din topp och nederkant, fördubbla mätning av önskad fåll djup och lägg till den totala längden. Till exempel för en en-tums fåll, tillsätt 2 inches.
 3. För att beräkna rubriken (den extra, dekorativt tyg som sträcker sig ovanför stångshylsan eller annat hölje), om så är nödvändigt, fördubbla önskad mätning.

  Till exempel för en 3-tums rubrik, lägg 6 inches till din längd.

  Var noga med att räkna för eventuella ringar eller annan hårdvara som du planerar att använda när räkna totallängd.