Flytta och ändra storlek Windows

April 6

Windows är bra om att låta dig arbeta med flera saker samtidigt. Till exempel kan du vara att arbeta på ett Word-dokument, uppdatera ett Excel-ark, vilket skapar en PowerPoint-presentation, etc. "parallellt" genom att ha program som körs i separata fönster. Men ibland kan du behöva flytta eller ändra storlek dessa fönster så att du lättare kan flytta mellan dem.

En av de enklaste metoderna för att få ett fönster ur vägen av andra är genom att minimera det. Om du vet att du inte kommer att arbeta i ett visst fönster för ett tag, kan du minimera det genom att klicka på knappen som ser ut som ett understreck och ligger i det övre högra hörnet av fönstret. (En alternativ metod för att minimera ett fönster är genom att högerklicka på fönstrets namnlist eller dess ikon i aktivitetsfältet och välja Minimera från menyn.) Minimera ett fönster håller programmet fortfarande körs, men den rör sig i fönstret till aktivitetsfältet och därmed frigör skrivbordet "fastigheter" för andra fönster. När du vill arbeta i det fönstret igen, klicka bara på den fönstrets ikon i aktivitetsfältet och den återställs till sin forna storlek och placering.

Å andra sidan, om du vet att du kommer att arbeta i ett visst fönster för ett tag, kan du maximera det antingen genom att dubbelklicka på fönstrets namnlist, eller genom att klicka på knappen som ser ut som en kvadrat och ligger i det övre högra hörnet av fönstret. (Du kan också maximera ett fönster genom att högerklicka på fönstrets namnlist eller dess ikon i aktivitetsfältet och välja Maximera från menyn.) Maximera ett fönster ökar fönstrets storlek så att det helt fyller skärmen, i huvudsak gömmer alla andra fönster bakom det. När du vill återställa fönstret till sin forna storlek och läge, bara dubbelklicka på dess namnlist eller klicka på fönstrets återställa knappen, som återigen ligger i det övre högra hörnet av fönstret och ser ut som två fyrkanter ovanpå varandra.

Om du bara vill flytta ett fönster så att alla dina fönster är fortfarande synliga på skrivbordet, klicka på fönstrets namnlist, dra den dit du vill att det ska gå, och släpp musknappen. Detta gör att du kan se andra delar av skrivbordet och / eller andra områden av andra fönster. (Förresten, när du har klickat på en fönstrets namnlist, om du "skaka den" genom att snabbt dra den fram och tillbaka, du kommer att orsaka alla andra fönster för att bli minimeras.) Om du hellre flytta fönstret med hjälp av piltangenterna på tangentbordet, kan du högerklicka på fönstrets namnlist, välj Flytta och använd piltangenterna för att flytta fönstret hur du vill. Du avslutar "flytta läget" genom att trycka på Escape-tangenten.

Moving, minimera och maximera fönster är ganska användbart mycket av tiden, men det finns också fall där det är mer förnuftigt att helt enkelt ändra storlek på ett fönster. Du kan ändra storlek på ett fönster genom att ändra dess bredd och / eller dess höjd. För att ändra ett fönsters bredd, för muspekaren över antingen vänster eller höger kant av fönstret tills markören ändras till en dubbelriktad pil. Därefter, klicka och dra i kanten av fönstret åt vänster eller höger tills önskad bredd erhålls. För att ändra ett fönsters höjd, sväva pekaren över antingen den övre eller nedre kanten tills markören ändras igen till en dubbelriktad pil. Därefter, klicka och dra kanten upp eller ned tills önskad höjd uppnås. Du kan också behålla fönstrets proportioner genom att ändra storlek både höjden och bredden samtidigt genom att hålla pekaren över någon av de fyra hörnen av fönstret och dra hörnet diagonalt.

Detta tips (11965) gäller för Windows 7 och 8.