Vad är en Conch Piercing?

October 20

En conch piercing är en form av kropps modifikation där brosket i örat är perforerad för att visa smycken. Också känd som en brosk piercing, kan denna typ av öronhåltagning involverar antingen inre eller yttre conch av örat. Ringar, skivstänger och andra metalliska smycken är oftast väljs för denna piercing.

Processen för conch piercing görs vanligen med någon form av steriliserad nål eller pistol. Många människor väljer nålen, som piercing pistoler resultera i fler fel än exakta nålar. Till skillnad från många former av kroppens förändring, har en conch piercing liten eller ingen risk för att bli avvisad av kroppen eller förskjuts. Efter den initiala perforering, kan den genomborrade området sträckas för att rymma stora bitar av smycken.

Inre conch piercing uppstår när en person har det innersta skalet av hans eller hennes öra genomborrat. Denna del av örat är i anslutning till hörselgången. Ytter conch piercing är resultatet av piercing plana ytter brosket i örat. Som de hål läker området, många människor väljer att bära enkla skivstång bitar.

Under håltagningsprocessen, är en klämma som typiskt används för att hålla området på plats. Konstnären markerar området innan piercing det med en rak nål. Den punktering utförs medan den person som mottar de genomträngande andas ut.

Healing perioder för conch piercingar varierar beroende på den person som tar emot kroppskonst. Om eftervård anvisningar följs, är helande i allmänhet snabbare. Denna piercing kräver två rengöringar med antiseptisk lösning varje dag under de första två veckorna. Infektion kan uppstå om såret inte ges ordentlig vård.

Annat än rengöring bör piercingen inte vidröras. Viss smärta och ömhet är typiskt. Sekretion från såret kan fortfarande förekomma i tre till sex månader efter piercing. Om såret blir infekterat, bör läkare kontaktas.

Conch piercing anses vara en enkel procedur. De flesta kroppsmodifierings konstnärer kan utföra denna piercing. Det behövs ingen specialutrustning, och ingen besvärlig kropp mete krävs. Proceduren är allmänt säker, även om en mindre förlust av hörsel kan uppstå från att ändra formen på conch.

Många människor blir yr efter att ha fått en conch piercing. Denna känsla kan ofta bero på kroppskonst. Vissa människor även falla i medvetslöshet. För att förhindra att detta inträffar, är det lämpligt att äta en liten måltid innan delta i kroppen modifiering.

  • Piercing vapen är standardverktyg som används för de flesta öron piercingar.
  • Den inre conch är den del av örat intill hörselgången.
  • Ytter conch piercing innebär piercing yttre brosket i örat.