Hur väljer jag det bästa Optiker?

August 28

Till skillnad från en ögonläkare eller optiker, är en optiker inte kan genomföra en synundersökning eller behandla dig som patient. En optiker, ofta kallad en dispense optiker, är den person som säljer glasögon och kontaktlinser samt andra optiska instrument till kunder. För att välja den bästa optikern är mer besläktad med att välja en bra affär eller tillverkare, även om förhållandet kommer sannolikt att vara lite mer personlig.

Det första steget för att välja den bästa optikern är att bestämma vad dina behov är, eftersom inte alla optiker utför samma funktioner. Alla optiker är utbildade för att fylla ett recept från en optiker eller ögonläkare, men några väljer att få ytterligare utbildning i en specialitet, till exempel utrusta artificiella ögon eller kosmetiska skal, och fokusera sin praktik främst i denna specialitet. Vissa optiker får endast specialiserade på reparation av glasögon eller ramar, medan andra kan bara sälja optisk utrustning.

På många sätt är en optiker som en konstnär eftersom de måste ta hänsyn till inte bara recept de får, men också ditt yrke, livsstil och ansiktsdrag. Det bästa optiker kommer att kunna beakta alla dessa faktorer för att göra glasögon eller kontaktlinser som både ser bra ut på dig och fungerar på normalt sätt. Det är därför ett viktigt steg i att hitta den bästa optikern söker en med ett gott rykte som har en meritlista med kunder.

Ett av de enklaste sätten att ta reda om en optiker är genom att kontrollera med vänner som bär glasögon eller har kontakter, eftersom de kan erbjuda fördelen med erfarenheten. Att prata med din optiker eller ögonläkare kan också vara till hjälp det att hitta den bästa optikern. Om att prata med vänner, läkare eller anhöriga är inte tillräckligt, kan kontroll av online granska webbplatser eller facktidningar vara till hjälp. Var försiktig original webbplatser som har anonyma recensioner, men eftersom granskaren kan fungera för ett visst företag och är utstationering enbart för att främja deras arbetsplats.

Efter att minska ner dina val, besöka flera av de optiker som du har valt. Trots lysande recensioner från vänner, läkare eller familjemedlemmar, särskilt optiker eller optisk företaget fortfarande inte kan vara det bästa passform för dig som individ. Prata med optikern och se om han eller hon är någon som du kan arbeta med på lång sikt. Du kommer sannolikt att besöka dem relativt ofta, så itâ € s viktigt att etablera en bra rapport.

  • Ett par glasögon.
  • Kontroll med vänner som är nöjda med sina optiker kan vara ett sätt att hitta en.