Vad är Caruru?

August 26

Caruru är en maträtt som härstammar från Brasilien och ibland serveras i andra länder. Den primära ingrediensen är traditionellt okra, med lök, räkor och rostade nötter läggs i mindre mängder. Denna mat används ofta som en krydda i stället för en huvudrätt, men båda sätten att äta denna mat är utbredda. I brasiliansk mat, är caruru ofta till acarajé, vilket är friterade black-eyed peas normalt säljs i en gata livsmedel. Caruru är också en stad i Colombia, men denna plats har ingen relation till maten med samma namn.

Traditionella caruru recept kräver normalt för hackad okra, lök och räkor som huvudingredienser. Vissa recept kräver lika delar okra och räkor. Till exempel, är £ 1 av varje vanligt i dessa recept. Rostade jordnötter, cashewnötter, eller båda tillsätts för att ge krydda eller maträtten någon kritan.

I andra länder, till exempel USA, har caruru många varianter som brukar serveras som en hel måltid av sig själva. Oftast är det fungerat som en gryta eller gumbo. Vissa västerländska recept kräver unchopped okra, vilket eliminerar den karakteristiska slemmiga konsistens av traditionell caruru. Andra lägga till så många tomater som skålen har okra och räkor. Den största skillnaden är att acarajé är ett livsmedel som är specifik för nordöstra Brasilien och Nigeria, så caruru brukar inte ätit som en krydda i andra regioner i världen.

De flesta stora ingredienser kokas separat innan de kombineras för att avsluta skålen. Till exempel är den okra halstrad med bara kryddor som salt och peppar sattes till smak. Då löken kan sauterade med andra örter, som vitlök och chiliflingor. När räkor, nötter och andra ingredienser tillsätts, är maten oftast kommit till en sjuda på spisen. Dessa steg kan variera kraftigt beroende på receptet, men när alla ingredienser har upprättats, skålen tar vanligtvis mindre än 20 minuter att laga mat.

Caruru ingredienser normalt tillagas i dende olja, som är en brasiliansk palmolja. Andra matoljor, som Västafrikanska palmolja, är för tunga för att laga denna maträtt i. Om brasilianska palmolja inte är tillgänglig, kan kocken ersätta hälften västafrikanska palmolja med vegetabilisk olja. Vissa matoljor, särskilt sådana som förekommer allmänt i Kina, också enligt uppgift fungera bra för matlagning dessa ingredienser. Det finns ingen olja substitut matlagning att förvärva den exakta smaken av den traditionella skålen, dock.

  • Rostade cashewnötter sätts ofta till caruru.
  • Lök är vanligtvis ingår i caruru.