Vad är bioelektrisk impedans analys?

September 11

Bioelectrical impedansanalys (BIA) är ett enkelt, snabbt sätt att beräkna uppskattad kroppsfett. I bioelektriska impedans analys, är en mycket liten elektrisk ström passerar genom test subjectâ € s kropp. BIA monitorer mäter faktiskt kroppens totala vatten i en persona € s kropp.

Den totala kroppsvattennummer används för att beräkna en persona € s fettfri kroppsmassa. Den muskelmassa subtraheras sedan från test subjectâ € s vikt. Resten är den totala kroppsfett.

Den kroppsfett mätning uttrycks som en persona € s totala kroppsmasseindex (BMI). BMI anger förhållandet mellan muskelmassa till kroppsfett. Ett BMI på 18,5 till 24,9 i allmänhet anses normalt.

Om en persona € s BMI är under 18,5, skulle den personen vara underviktig. Generellt ett BMI på 25-29,9 innebär att testpersonen är överviktig. Ett BMI på 30 eller högre normalt tyder fetma.

För att slutföra bioelektriska impedansen analys, är impedansen hos den lilla ström som passerar genom kroppen mättes. Vatten leder ström och finns i mager kroppsvävnad. Kroppsfett, eller fettvävnad, innehåller inget vatten och är en dålig ledare av elektricitet. Som ett resultat kommer den magra kroppsmassan har en lägre impedans än kroppsfett.

Mängden av den ström som används i BIA är så liten att testpersonen inte kommer att känna den. I USA, ingått ett National Institute of Health konferens som den elektriska strömmen som används i BIA är allmänt säker för de flesta människor. Konferensen uttalande konstaterade att inga tester genomfördes den personer med implanterade defibrillatorer, mer känd som pacemakers.

Tillsammans med impedansmätningen är andra faktorer om testpersonen krävs för att beräkna BMI. Dessa inkluderar fysisk information såsom längd, vikt, kroppstyp, etnicitet och ålder. Livsstil information, såsom motionsnivåer och allmänna hälsa, krävs också.

Flera andra faktorer kan ändra resultatet av en bioelektrisk impedans analys. Persona € s nuvarande hydrering och hudtemperatur kan förändra testresultat. Ett test tagit liggande kan ha olika resultat än ett test avslutas med en person som står upp.

BIA skärmtyper inkluderar handhållna versioner och skalor. Dessa bärbara alternativ varit allmänt tillgänglig sedan 1980-talet. Tidigare versioner av dessa kommersiellt tillgängliga BIA-modeller betraktades som opålitliga.

Tekniska förbättringar tillåter todayâ € s bioelektriska impedans analys monitorer för att ge mer korrekta resultat. Bärbara modeller är vanligt förekommande i hälsoklubbar, och kan lätt köpas av privatpersoner. Fler komplexa modeller som fäster elektroder till händer och fötter finns vanligen i en medicinsk kontor eller annan professionell inställning.

  • Någon med ett BMI i 18,5 anses undervikt.
  • En bioelectrical impedans analys av 30 eller högre normalt tyder fetma.
  • Muskelmassa har en lägre impedans än vad kroppsfett.
  • Brottare måste hålla sina kroppar magert och bibehålla minimala nivåer av kroppsfett.